Kelovo-mrkvové placky

maartina - fotkamaartina, 2. novembra 2011
Kelovo-mrkvové placky
Foto: maartina

...už dlhšie sme na jedálničku nemali nič kelové, nejako ho pri nákupoch z nepochopiteľného dôvodu obchádzam, čo je veľká škoda ...mäsa sme už mali Zobraziť celý popis...už dlhšie sme na jedálničku nemali nič kelové, nejako ho pri nákupoch z nepochopiteľného dôvodu obchádzam, čo je veľká škoda ...mäsa sme už mali po krk, kúpila som teda poriadny kel a tento týždeň sme mali také malé kelové hody :), najprv to boli zapečené plnené kelové závitky, potom kelová polievka a zo zvyšku tieto placky pečené v rúre

4
porcie

Suroviny

1/2 hlavičky
1
1-2 staršie, alebo žemle
2-3
1
1 strúčik
  na namočenie pečiva
 na zahustenie a obaľovanie




Postup

  1. 1

    Vo vriacej osolenej vode krátko (cca 5-7min.) povaríme kel. Po uvarení ho scedíme a posekáme na drobno. Pridáme nastrúhanú mrkvu, pokrájané staršie rožky namočené v malom množstve mlieka, vajcia, cesnak, cibuľu (trochu som ju osmažila na oleji).

    Kelovo-mrkvové placky - obrázok 1
  2. 2

    Ochutíme koreninami, dobre premiešame, zahustíme strúhankou ak je treba. Z masy tvarujeme menšie placky, fašírky, obalíme ich v strúhanke a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Zľahka pokvapkáme olejom (použila som olivový) a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Kelovo-mrkvové placky - obrázok 2
  3. 3

    Nesledovala som čas, ani ich počas pečenia neobracala, len som ich ku koncu pečenia nechala trochu zapiecť s funkciou grilu. K nim sme mali varené popučené zemiaky a kapustový šalát.

    Kelovo-mrkvové placky - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianna76
Jéj, fajn, robila som kelové fašírky a mám zostatého kelu, tak asi spravím aj takého pečené. Dík
dorisa
Vyzerajú krásne, aj ja si také niekedy spravím.
cathyc
Výborný receptík. Už sa teším. Inak ahoj krajanka.
alena45
super, všetko mám doma, a hlavne, že sa nemusia vyprážať !
strelka
Práve ich obedujem... mňam :-) Zdravé a zároveň aj chutné. Vďaka za inšpiráciu, doteraz som robila len také brokolicovo-syrové "nasucho", ale toto je príjemná zmena.
hanach
vďaka, výborný receptík ukladám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia