Kelové závitky fotorecept

janger - fotkajanger, 16. januára 2015
Kelové závitky (fotorecept)
Foto: janger

Ak by ste nevedeli, co s kelom, tak chutny je aj na tento sposob....

2-4
porcie

Suroviny

1 ks
5 - 6 PL
100 g
50 g
1 ks
2 PL
kúsok na vymazanie pekáča




Postup

  1. 1

    Do vriacej, osolenej vody dame ocistenu kelovu hlavku. Povarime asi 5 minut. Kel nechame v cedidle odtiect a trosku vychladnut.

  2. 2

    Odtrhneme 8 vonkajsich listov, zo stredu listov vyrezeme tvrde casti (zily, nervy, ako sa to vola?). Potom tie prerezane casti prelozime, aby sme list uzavreli.

    Kelové závitky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ostatny kel pokrajame na male kusky. Posekame orechy, pokrajame fetu.

  4. 4

    Na oleji poprazime pokrajanu cibulu. Pridame uvarenu ryzu, trosku poprazime, pridame pokrajane kusky kelu a este to spolu nechame poprazit, miesame. Potom pridame posekane orechy, fetu. Podla chuti sol, pomlete korenie.

    Kelové závitky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na kazdy kelovy listok dame ryzovu napln. Zrolujeme. Najprv z bocnych stran, potom odspodu. Zavitky dame (uzaverom dolu) na olejom vymasteny pekacik. Polejeme to paradajkovou stavou, posypeme cerstvo namletym korenim. Zakryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury (200st.) asi na 20minut. Ked chcete kel makksi, tak pecte trosku dlhsie. Nam to takto stacilo...

    Kelové závitky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mozeme podavat. Ja som mala uvarenej ryze trochu viac, tak som ju zmiesala so zbytkom naplne a to sme mali k tomu. Muz si dal aj maso, mne stacilo takto :-).

    Kelové závitky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

manya
výborné, robievam s tofu, ďalšia variácia, vyskúšam aj fetu;
rebeka14
dakujem recept...vyhľadávam takéto recepty,ale vždy premýšľam ako suroviny čo najmenej variť či vyprážať.... dávam hviezdičky
ampara
Paráda! Môj manžel je "kelomaniak", toto mu hneď zajtra uvarím, vďaka za inšpiráciu. Najviac sa mi páči v bode 5, že"uzáverom dolu", zlaté:-))
1x deria
janger
@caterina , @manya , @rebeka14 , @ampara , @terinka55 , dakujem vam za pristavenie pri mojom recepte. Tesi ma, ze sa vam recept paci. Vyskusajte niekedy, dufam, ze vam bude vyhovovat. Pozdravujem :-). @ampara , :-))), ani nevies, ako dlho som premyslala, ze ako to nazvat :-)...Akosi mi nenapadalo to spravne slovo, preto ten "uzaver" ;-)))...Asi by bolo lepsie "spoj"? Alebo? :-)
pacik
Ani by ma nenapadlo s fetou, super, aj ja zaradím do jedálnička :-)
izabella929
pred 2 týždňami som robila tieto závitky...boli vynikajúce...tvoje vyzerajú veľmi chutne.-)
micanela
az sa mi nechcelo otvorit recept lebo som cakala mlete maso - ale toto je perfektne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia