Kelové fašírky II

Autor receptu: gordonko

Recept, ktorý tu už mám je obkukaný od mojej mamy... Dobrý, ale fašírky sú mastné, lebo pijú dosť oleja, tak som skúsil niečo iné.

60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kel si rozdelíme na listy a obvaríme ich v slanej vode, pliecko pomelieme.
  2. Potom si pomelieme vychladnuté odkvapkané kelové listy.
  3. Do misy si dáme pomleté pliecko, postrúhaný syr, vajíčka...
  4. postrúhanú mrkvu
  5. do sklovita osmahnuté cibule.
  6. Osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak.
  7. Na zahustenie pridáme sáčik ovsených vločiek , premiešame a necháme pol hodinky, aby vločky nabrali do seba vlhkosť.
  8. Vyformujeme si fašírky, obalíme ich v strúhanke a vysmážame na rozpálenom oleji.
  9. Prvé kelové fašírky treba ochutnať a podľa nich dochutíme zvyšok masy, aby ostatné už boli OK.
  10. A máme hotovo... DOBRÚ CHUŤ