Kelové fašírky II
Autor receptu: gordonko
Recept, ktorý tu už mám je obkukaný od mojej mamy... Dobrý, ale fašírky sú mastné, lebo pijú dosť oleja, tak som skúsil niečo iné.
60 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Kel si rozdelíme na listy a obvaríme ich v slanej vode, pliecko pomelieme.
- Potom si pomelieme vychladnuté odkvapkané kelové listy.
- Do misy si dáme pomleté pliecko, postrúhaný syr, vajíčka...
- postrúhanú mrkvu
- do sklovita osmahnuté cibule.
- Osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak.
- Na zahustenie pridáme sáčik ovsených vločiek , premiešame a necháme pol hodinky, aby vločky nabrali do seba vlhkosť.
- Vyformujeme si fašírky, obalíme ich v strúhanke a vysmážame na rozpálenom oleji.
- Prvé kelové fašírky treba ochutnať a podľa nich dochutíme zvyšok masy, aby ostatné už boli OK.
- A máme hotovo... DOBRÚ CHUŤ