Ospravedlnujeme sa za vypadok receptov. Recepty coskoro nabehnu spat.

Kelová polievka s hubami a klobásou

Kelová polievka s hubami a klobásou
Foto: dora
doraDora, recept pridal: 12. januára 2011 16:04Ďalšie jeho recepty

Neuvádzam počet porcií, ani množstvo surovín, urobila som jej za menší hrniec a množstvá volila „od oka“, takže je to na vašej intuícii, ale v podstate si myslím, že nie je čo pokaziť:

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Huby si namočíme do vlažnej vody a necháme 15 min. zmäknúť. Kelové listy (iba mäkkú časť) nakrájame na rezančeky. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno a spolu s klobásou nakrájanou na kolieska speníme na oleji, pridáme pokrájaný kel, huby a krátko opražíme.

2

Potom zalejeme vriacou vodou, pridáme nakrájané (videla som aj postrúhané) zemiaky a mrkvu, dochutíme rascou, majoránkou, bobkovým listom, osolíme a uvaríme do mäkka.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 12. januára 2011 o 23:36
    Dala by som si takúto kelovú polievku, kel mám rada na hocijaký spôsob a na tom tanieri vyzerá lákavo.


  • alexdidi, 13. januára 2011 o 06:24
    Určite chutné, ale kde je tá klobása? I keď ja by som robila aj tak bez nej, ale v postupe Ti chýba....


  • dora, 13. januára 2011 o 08:50
    jeeej, zabudla som!!! pisala som to narychlo a nestihla som skontrolovat text. ospravedlnujem sa a dakujem za upozornenie. idem to hned opravit.


  • orchidea, 16. januára 2011 o 14:15
    Robievam kelovú polievku aj na takýto spôsob s klobáskou, je výborná, dala by som si z tej tvojej teraz, pekné foto.


  • dora, 17. januára 2011 o 08:51
    Dakujem, tesim sa :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist