Kelová polievka s hubami a klobásou

Kelová polievka s hubami a klobásou
Foto: dora
doraDora, 33 ročná žena, Bratislava, recept pridala: 12. januára 2011 16:04Ďalšie jej recepty

Neuvádzam počet porcií, ani množstvo surovín, urobila som jej za menší hrniec a množstvá volila „od oka“, takže je to na vašej intuícii, ale v podstate si myslím, že nie je čo pokaziť:

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Huby si namočíme do vlažnej vody a necháme 15 min. zmäknúť. Kelové listy (iba mäkkú časť) nakrájame na rezančeky. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno a spolu s klobásou nakrájanou na kolieska speníme na oleji, pridáme pokrájaný kel, huby a krátko opražíme.

2

Potom zalejeme vriacou vodou, pridáme nakrájané (videla som aj postrúhané) zemiaky a mrkvu, dochutíme rascou, majoránkou, bobkovým listom, osolíme a uvaríme do mäkka.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 12. januára 2011 o 23:36
    Dala by som si takúto kelovú polievku, kel mám rada na hocijaký spôsob a na tom tanieri vyzerá lákavo.


  • alexdidi, 13. januára 2011 o 06:24
    Určite chutné, ale kde je tá klobása? I keď ja by som robila aj tak bez nej, ale v postupe Ti chýba....


  • dora, 13. januára 2011 o 08:50
    jeeej, zabudla som!!! pisala som to narychlo a nestihla som skontrolovat text. ospravedlnujem sa a dakujem za upozornenie. idem to hned opravit.


  • orchidea, 16. januára 2011 o 14:15
    Robievam kelovú polievku aj na takýto spôsob s klobáskou, je výborná, dala by som si z tej tvojej teraz, pekné foto.


  • dora, 17. januára 2011 o 08:51
    Dakujem, tesim sa :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist