Kelová polievka s hubami a klobásou

Kelová polievka s hubami a klobásou
Foto: dora
doraDora, recept pridal: 12. januára 2011 16:04Ďalšie jeho recepty

Neuvádzam počet porcií, ani množstvo surovín, urobila som jej za menší hrniec a množstvá volila „od oka“, takže je to na vašej intuícii, ale v podstate si myslím, že nie je čo pokaziť:

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Huby si namočíme do vlažnej vody a necháme 15 min. zmäknúť. Kelové listy (iba mäkkú časť) nakrájame na rezančeky. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno a spolu s klobásou nakrájanou na kolieska speníme na oleji, pridáme pokrájaný kel, huby a krátko opražíme.

2

Potom zalejeme vriacou vodou, pridáme nakrájané (videla som aj postrúhané) zemiaky a mrkvu, dochutíme rascou, majoránkou, bobkovým listom, osolíme a uvaríme do mäkka.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 12. januára 2011 o 23:36
    Dala by som si takúto kelovú polievku, kel mám rada na hocijaký spôsob a na tom tanieri vyzerá lákavo.


  • alexdidi, 13. januára 2011 o 06:24
    Určite chutné, ale kde je tá klobása? I keď ja by som robila aj tak bez nej, ale v postupe Ti chýba....


  • dora, 13. januára 2011 o 08:50
    jeeej, zabudla som!!! pisala som to narychlo a nestihla som skontrolovat text. ospravedlnujem sa a dakujem za upozornenie. idem to hned opravit.


  • orchidea, 16. januára 2011 o 14:15
    Robievam kelovú polievku aj na takýto spôsob s klobáskou, je výborná, dala by som si z tej tvojej teraz, pekné foto.


  • dora, 17. januára 2011 o 08:51
    Dakujem, tesim sa :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist