Kelová polievka s hubami a klobásou

Kelová polievka s hubami a klobásou
Foto: dora
doraDora, recept pridal: 12. januára 2011 16:04Ďalšie jeho recepty

Neuvádzam počet porcií, ani množstvo surovín, urobila som jej za menší hrniec a množstvá volila „od oka“, takže je to na vašej intuícii, ale v podstate si myslím, že nie je čo pokaziť:

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Huby si namočíme do vlažnej vody a necháme 15 min. zmäknúť. Kelové listy (iba mäkkú časť) nakrájame na rezančeky. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno a spolu s klobásou nakrájanou na kolieska speníme na oleji, pridáme pokrájaný kel, huby a krátko opražíme.

2

Potom zalejeme vriacou vodou, pridáme nakrájané (videla som aj postrúhané) zemiaky a mrkvu, dochutíme rascou, majoránkou, bobkovým listom, osolíme a uvaríme do mäkka.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 12. januára 2011 o 23:36
    Dala by som si takúto kelovú polievku, kel mám rada na hocijaký spôsob a na tom tanieri vyzerá lákavo.


  • alexdidi, 13. januára 2011 o 06:24
    Určite chutné, ale kde je tá klobása? I keď ja by som robila aj tak bez nej, ale v postupe Ti chýba....


  • dora, 13. januára 2011 o 08:50
    jeeej, zabudla som!!! pisala som to narychlo a nestihla som skontrolovat text. ospravedlnujem sa a dakujem za upozornenie. idem to hned opravit.


  • orchidea, 16. januára 2011 o 14:15
    Robievam kelovú polievku aj na takýto spôsob s klobáskou, je výborná, dala by som si z tej tvojej teraz, pekné foto.


  • dora, 17. januára 2011 o 08:51
    Dakujem, tesim sa :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist