Kelová polievka

Kelová polievka (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Kel má málo kalórií a nízky glykemický index, čo z kelu robí skvelú zložku redukčnej stravy. To však nie je všetko. Kel ma vysoký obsah vody, preto je skvelou voľbou počas horúčav. Osviežuje a hydratuje telo. Pritom obsahuje celý rad minerálov a mnoho bielkovín, takže zasýti na dlhé obdobie. Na chudnutie a zhadzovanie posledných gramov tuku do plaviek je ideálnou voľbou.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny:
  2. Nakrájanú slaninu osmažíme na bravčovej masti, keď začína slanina zlatovieť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, chvíľku osmažíme, pridáme nasekaný cesnak a nakoniec poprášime mletou červenou paprikou...
  3. Primiešame nakrájaný kel a chvíľku ho orestujeme. Zalejeme horúcim vývarom tak, aby bol kel ponorený. Pridáme lúpané paradajky, osolíme, okoreníme, ak máte radi pikantné, môžete pridať drvené čili.
  4. Necháme variť a medzitým si nadrobno nakrájame zemiaky, ktoré pridáme do polievky...
  5. Polievku varíme cca 25 až 30 minút na miernom plameni.... Vyskúšame, ak sú zemiaky spolu s kelom mäkké, odstavíme z plameňa a jemne rozmixujeme, ale nie celú polievku, len na zahustenie.... Ak treba už len doladíme chute, primiešame majoránku a môžme servírovať... podávame s chrumkavým pečivom..
  6. dobrú chuť....