Kelová polievka
Kelová polievka (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Kel má málo kalórií a nízky glykemický index, čo z kelu robí skvelú zložku redukčnej stravy. To však nie je všetko. Kel ma vysoký obsah vody, preto je skvelou voľbou počas horúčav. Osviežuje a hydratuje telo. Pritom obsahuje celý rad minerálov a mnoho bielkovín, takže zasýti na dlhé obdobie. Na chudnutie a zhadzovanie posledných gramov tuku do plaviek je ideálnou voľbou.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny:
- Nakrájanú slaninu osmažíme na bravčovej masti, keď začína slanina zlatovieť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, chvíľku osmažíme, pridáme nasekaný cesnak a nakoniec poprášime mletou červenou paprikou...
- Primiešame nakrájaný kel a chvíľku ho orestujeme. Zalejeme horúcim vývarom tak, aby bol kel ponorený. Pridáme lúpané paradajky, osolíme, okoreníme, ak máte radi pikantné, môžete pridať drvené čili.
- Necháme variť a medzitým si nadrobno nakrájame zemiaky, ktoré pridáme do polievky...
- Polievku varíme cca 25 až 30 minút na miernom plameni....
Vyskúšame, ak sú zemiaky spolu s kelom mäkké, odstavíme z plameňa a jemne rozmixujeme, ale nie celú polievku, len na zahustenie.... Ak treba už len doladíme chute, primiešame majoránku a môžme servírovať... podávame s chrumkavým pečivom..
- dobrú chuť....