Fašírky

Keftedes – grécke fašírky (fotorecept)

Autor receptu: mojack

Fašírky pečené v neuveriteľne chutnej omáčke. Príprava jednoduchá a hlavne rýchla.

60 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami, rožkami namočenými v mlieku, oreganom, čiernym korením a soľou.
  2. Zo zmesi tvoríme fašírky.
  3. Omáčka: Zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak. Speníme asi 3 minúty. Pridáme ostatné suroviny a priveďte do varu. Znížte teplotu, prikryte panvicu a dusíme 10 - 15 minút.
  4. Fašírky rozložíme do pekáča.
  5. Zalejeme dôkladne omáčkou.
  6. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C počas 30 - 40 minút, odkryté.
  7. Na tanieri posypeme čerstvými bylinkami.