Fašírky
Keftedes – grécke fašírky (fotorecept)
Autor receptu: mojack
Fašírky pečené v neuveriteľne chutnej omáčke. Príprava jednoduchá a hlavne rýchla.
60 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami, rožkami namočenými v mlieku, oreganom, čiernym korením a soľou.
- Zo zmesi tvoríme fašírky.
- Omáčka:
Zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak. Speníme asi 3 minúty. Pridáme ostatné suroviny a priveďte do varu. Znížte teplotu, prikryte panvicu a dusíme 10 - 15 minút.
- Fašírky rozložíme do pekáča.
- Zalejeme dôkladne omáčkou.
- Pečieme v rúre pri teplote 180 °C počas 30 - 40 minút, odkryté.
- Na tanieri posypeme čerstvými bylinkami.