Kefírové placky so 4 príchuťami fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 18. apríla 2016
Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept)
Foto: skatulka

Tento recept prednedávnom obletel internet a stretla som ho aj tu na vareche. V pôvodnom recepte sa spomínala len syrová plnka a ja som Zobraziť celý popisTento recept prednedávnom obletel internet a stretla som ho aj tu na vareche. V pôvodnom recepte sa spomínala len syrová plnka a ja som sa rozhodla vyskúšať ďalšie a to zemiakovú, syrovú, fazuľovú a špenátovú. Časť múky som navyše nahradila kukuričnou múkou.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
2 ks
1 čl
1 čl
1 čl
1 PL
Syrová plnka:
Zemiaková plnka:
Fazuľová plnka:
Špenátová plnka:




Postup

  1. 1

    Cesto si pripravíme zmiešaním múky, vajíčok, kefíru a pridáme cukor, soľ, sódu bikarbónu a olej. Necháme odpočinúť asi 1 hodinku.

    Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnky. Syrová: najemno nastúhame syr. Zemiaková: uverené zemiaky zmiešame s opečenou cibuľkou a dochutíme soľou a čiernym korením. Fazuľová: fazuľu z konzervy si roztlačíme a ochutíme soľou a čiernym korením. Špenátová: na oleji jemne orestujeme cesnak a špenátové listy a dochutíme.

    Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na 8 bochníčkov. Placku rozváľame na menší kruh, do stredu dáme plnku, cesto znovu uzavrieme do bochníčku a rozváľame na placku o veľkosti panvice.

    Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja trošku oleja opečieme z oboch strán.

    Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Syrové placky sa pri pečení trošku nafúknu, po vychladnutí však nadobudnú pôvodný tvar.

    Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame ešte teplné, napr. s nejakým smotanovým alebo jogurtovým dipom.

    Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tiginko
mňam, asi preto sa mi tak páčia, lebo sa podobajú parathám :-) :-) Tie my máme veľmi radi. @skatulka určite vyskúšam aj tvoje
afataga
ja som ich raz robila, ale cesto bolo strasne lepkave, islo ma porazit, nikdy viac, ja na to nemam nervy, ale kto ma, chutovo boli dobre
neposed
skvele, uz su v KK. Ja skusim pomiesat zemiaky s bryndzou a cast muky este nahradim spaldovou.
tiginko
vyskúšala som, kedže nemám doma kukuričnú múku, dala som diel pohánkovej. S plnkou špenátovo-cesnakovo-syrovou a hubovo-cibuľovo-syrovou boli chuťovo výborné. Ale čo sa týka spracovania a kvality cesta určite nabudúce uprednostním Miškine placky. Podľa mňa tie vajcia sú tam na oštaru. Tak ako hovorí @afataga - sú lepkavé. Napriek tomu ďakujem @skatulka za skúsenosť a chutnú večeru


skatulka
@Tiginko (27.4.2016 20:31)

Super, oceňujem nápaditosť s plnkou a máš ich fakt pekné. S tými vajíčkami celkom súhlasím, možno by stačilo aj jedno. :)
kucharka
Vyborne, vcera sme mali na veceru. Doteraz som ich kupovala v jednom marockom obchode, uz ich ale budem robievat doma. Cesto som mala dlho v ladnicke a aby sa s nim lepsie pracovalo. A tak okrem toho, ze bolo velmi studene, som ho trosicku podsypavala mukou. Islo to ako po masle. My sme si navrch dali kyslu smotanu, hojne pokvapkali olivovym olejom, posypali morskou solou a ciernym korenim. K tomu salat z miesanych zelenych listov a ciernymi olivami. Super. Dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia