Kečup - Majka (fotorecept)

Autor receptu: marijanka712

Nakolko sme milovníkmi paradajok a v našej záhrade sa im aj dobre darí . Pestujem ich od semienok aj s manželom, každý na ich úrode máme svoj podiel . Konzumujeme ich v surovom stave, ale ked sa ich urodí viac okrem toho že obdarujem celu rodinu a známych ostavá ešte aj na dobrý kečup a paradajkovú šťavu, ktorá nám poslúži v zime.Kto môj kečup ochutnal pýta si recept lebo je vynikajúci.

Suroviny

Postup

  1. Paradajky, jablká kapiu umyjeme , cibulu očistíme a všetko na drobno pokrájame
  2. do gázy zbalime všetky koreniny - čierne korenie, nove korenie,klinčeky,škorica, bobkový list- zaviažame a vhodime do masy.Varime cca 1 hod. , kym sa masa nerozvarí
  3. ked to trocha vychladne tak to rozmixujem
  4. potom prepasírujem a dám säť do hrnca
  5. pridám cukor, sol a ocot a nechám variť až do bodu varu
  6. a nakoniec ponalievam do čistých a teplých flaš zavíčkujem a dám do deky až do druhého dňa. Takto pripravený kečup vydrži aj viac rokov u nás nikdy a robím ho najmenej zo 6-8 dávok . Z 3 dávok je to cca 10 l . nepridávam žiadne konzervačné látky nikdy sa mi nepokazil a robím ho už 20 rokov.