Kečup - Majka fotorecept

marijanka712Marijanka712, 67 ročná žena, Rožnava, 22. augusta 2011 15:50
Ďalšie jej recepty »

Nakolko sme milovníkmi paradajok a v našej záhrade sa im aj dobre darí . Pestujem ich od semienok aj s manželom, každý na ich úrode máme svoj podiel . Konzumujeme ich v surovom stave, ale ked sa ich urodí viac okrem toho že obdarujem celu rodinu a známych ostavá ešte aj na dobrý kečup a paradajkovú šťavu, ktorá nám poslúži v zime.Kto môj kečup ochutnal pýta si recept lebo je vynikajúci.

Suroviny

2 kg
500g
250g
3 ks
2-4 ks
10 zrnká
10 zrnká
3 ks
5 zrnká
1ks
200g
1 PL
1,25 dcl

Postup prípravy

  1. 1

    Paradajky, jablká kapiu umyjeme , cibulu očistíme a všetko na drobno pokrájame

    Kečup - Majka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do gázy zbalime všetky koreniny - čierne korenie, nove korenie,klinčeky,škorica, bobkový list- zaviažame a vhodime do masy.Varime cca 1 hod. , kym sa masa nerozvarí

    Kečup - Majka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ked to trocha vychladne tak to rozmixujem

    Kečup - Majka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potom prepasírujem a dám säť do hrnca

    Kečup - Majka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridám cukor, sol a ocot a nechám variť až do bodu varu

    Kečup - Majka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a nakoniec ponalievam do čistých a teplých flaš zavíčkujem a dám do deky až do druhého dňa. Takto pripravený kečup vydrži aj viac rokov u nás nikdy a robím ho najmenej zo 6-8 dávok . Z 3 dávok je to cca 10 l . nepridávam žiadne konzervačné látky nikdy sa mi nepokazil a robím ho už 20 rokov.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist