Kečup fotorecept

garancoGaranco, 68 ročná žena, Košice, 25. augusta 2010 14:10
Ďalšie jej recepty »

Kečup (fotorecept)Foto: garanco

Kto sa rád piple s prípravou v kuchyni, skúste vyskúšať tento recept na kečup. Receptov je množstvo, ja sama som niekoľko vyskúšala, ale tento, najmä pracovný postup som vylepšovala niekoľko rokov. Chutí ako klasický kečup sladký z obchodu, ale neobsahuje žiadne E xxx.

60 min
príprava
20 + 2 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Paradajky a jablká umyjeme, pokrájame na štvrťky, cibuľu, mrkvu a papriku očistíme, pokrájame, všetko vložíme do veľkého tlakového hrnca a varíme 20minút.

    Kečup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené suroviny prepasírujeme,

    Kečup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dáme variť, aby sa hmota zahusťovala. / Na obrázku vidieť pásik - ten horný, koľko sa odparilo. /

    Kečup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď prestaneme variť, necháme stáť odkrytý hrniec až hmota vychladne. Potom začneme mixovať, do prvej dávky pridáme všetky pochutiny a rozmixujeme nahladko, prelejeme do ďalšej rajnice, potom pokračujeme, až pokiaľ všetko dobre rozmixujeme.

    Kečup (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz je to už kečup, ktorý zohrejeme až k varu, asi 2 minúty povaríme, horúci plníme do pripravených pohárov.( Mne sa tie rovnaké minuli pri prvej dávke, ktorá bola overovacia, kým som Vám recept napísala.)

    Kečup (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poháre ihneď zatvárame, kladieme ležato na plech a zakryjeme dekou, kde môžu odpočívať, pokiaľ máme zasa čas popísať pripravený produkt a odložiť do komory. Želám Vám veľa trpezlivosti pri príprave, stojí to za to!

    Kečup (fotorecept) - obrázok 6
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist