Kečup (fotorecept)

Kečup (fotorecept)
Foto: garanco
garancoGaranco, recept pridal: 25. augusta 2010 14:10Ďalšie jeho recepty

Kto sa rád piple s prípravou v kuchyni, skúste vyskúšať tento recept na kečup. Receptov je množstvo, ja sama som niekoľko vyskúšala, ale tento, najmä pracovný postup som vylepšovala niekoľko rokov. Chutí ako klasický kečup sladký z obchodu, ale neobsahuje žiadne E xxx.

Suroviny

60
minút
príprava
20 + 2
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Paradajky a jablká umyjeme, pokrájame na štvrťky, cibuľu, mrkvu a papriku očistíme, pokrájame, všetko vložíme do veľkého tlakového hrnca a varíme 20minút.
Kečup (fotorecept) - obrázok 1

2

Uvarené suroviny prepasírujeme,
Kečup (fotorecept) - obrázok 2

3

dáme variť, aby sa hmota zahusťovala. / Na obrázku vidieť pásik - ten horný, koľko sa odparilo. /
Kečup (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď prestaneme variť, necháme stáť odkrytý hrniec až hmota vychladne. Potom začneme mixovať, do prvej dávky pridáme všetky pochutiny a rozmixujeme nahladko, prelejeme do ďalšej rajnice, potom pokračujeme, až pokiaľ všetko dobre rozmixujeme.
Kečup (fotorecept) - obrázok 4

5

Teraz je to už kečup, ktorý zohrejeme až k varu, asi 2 minúty povaríme, horúci plníme do pripravených pohárov.( Mne sa tie rovnaké minuli pri prvej dávke, ktorá bola overovacia, kým som Vám recept napísala.)
Kečup (fotorecept) - obrázok 5

6

Poháre ihneď zatvárame, kladieme ležato na plech a zakryjeme dekou, kde môžu odpočívať, pokiaľ máme zasa čas popísať pripravený produkt a odložiť do komory. Želám Vám veľa trpezlivosti pri príprave, stojí to za to!
Kečup (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sjuz, 25. augusta 2010 o 14:46
    obrázky máš asi veľké, treba ich zmenšiť, potom sa ti to podarí....a vydržať, kým sa úplne načítajú.... :)


  • honestka, 25. augusta 2010 o 17:57
    velkost tvojho obrazku je zrejme cez 2mg, musi ich zmensit na desktop predtym, ako ich pridas k receptu tak na 1/2 az 1/4 a nemas problem. ako hovori Sjuz, su velike...


  • garanco, 25. augusta 2010 o 20:21
    Ďakujem žienky za rady, vidíte, nejako sa mi to podarilo ( ako opica - pokusom a omylom...)


  • samanka, 26. augusta 2010 o 11:24
    @garanco robievam kečup tak ako Ty, len nedávam solamyl a pridám niekoľko strúčikov cesnaku a bobkový list.


  • bozulka, 26. augusta 2010 o 12:41
    Tiež som nepoužívala solamyl a robila som ručným mixerom a potom cez sitko.Ja som pridávala ešte vetvičku celerovej vňaťky a samozrejme moje oblúbené feferonky,ináč ostatné suroviny ako ty,ale mrkvu nie.


  • bababa, 26. augusta 2010 o 12:57
    Ani ja som nepridávala mrkvu, ale môžem skúsiť. Pridávam feferónky a cviklu, kvôli krásnej farbe. Cviklu pred mixovaním odstánim.


  • hannah22, 26. augusta 2010 o 23:33
    robím ho bez solamylu ale s cviklou kvôli farbe a je ozaj dobrý...:))


  • stefani11, 27. augusta 2010 o 09:29
    Ja robím tiež bez solamylu a pridávam cviklu ,je krajšia farba.:)))


  • tilda, 28. augusta 2010 o 17:01
    Dala som si recept na kečup do svojej kuchárskej knihy a budúci týžden to urobíme s mamou .


  • garanco, 28. augusta 2010 o 17:13
    Tá cvikla je výborný nápad, myslím, že ju ani netreba odstrániť, ale pekne s ostatnými prísadami rozmixovať.


  • zitar, 30. augusta 2010 o 22:09
    Presne tak @garanco , ja cviklu mixujem


  • matahari1974, 7. novembra 2010 o 20:52
    tento kečup je vynikajuci.Raz mi priniesla ochutnat kolegynka a odvtedy ho robievam doma aj ja .


  • jolanka1, 25. novembra 2010 o 15:52
    Poradila by som vylepšenie - rozmixovať ešte pred pasírovaním - ľahšie a rýchlejšie sa precedí a stačí na to obyčajné sítko a varecha naberačka, korá tvarom kopíruje sítko. A ešte - ostane oveľa menej odpadu, rozmixujú sa aj všetky šupky, zostanú len zrnká z paradajok a nejaké drobnosti.


  • garanco, 26. novembra 2010 o 14:26
    @jolanka aj tento spôsob mám odskúšaný, ale paradajkové šupky sú huncútske a niektoré sa pretlačili do kečupu... a poniektorým, aj mne, to prekáža.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist