Kečup (fotorecept)

Kečup (fotorecept)
Foto: garanco
garancoGaranco, recept pridal: 25. augusta 2010 14:10Ďalšie jeho recepty

Kto sa rád piple s prípravou v kuchyni, skúste vyskúšať tento recept na kečup. Receptov je množstvo, ja sama som niekoľko vyskúšala, ale tento, najmä pracovný postup som vylepšovala niekoľko rokov. Chutí ako klasický kečup sladký z obchodu, ale neobsahuje žiadne E xxx.

Suroviny

60
minút
príprava
20 + 2
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Paradajky a jablká umyjeme, pokrájame na štvrťky, cibuľu, mrkvu a papriku očistíme, pokrájame, všetko vložíme do veľkého tlakového hrnca a varíme 20minút.
Kečup (fotorecept) - obrázok 1

2

Uvarené suroviny prepasírujeme,
Kečup (fotorecept) - obrázok 2

3

dáme variť, aby sa hmota zahusťovala. / Na obrázku vidieť pásik - ten horný, koľko sa odparilo. /
Kečup (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď prestaneme variť, necháme stáť odkrytý hrniec až hmota vychladne. Potom začneme mixovať, do prvej dávky pridáme všetky pochutiny a rozmixujeme nahladko, prelejeme do ďalšej rajnice, potom pokračujeme, až pokiaľ všetko dobre rozmixujeme.
Kečup (fotorecept) - obrázok 4

5

Teraz je to už kečup, ktorý zohrejeme až k varu, asi 2 minúty povaríme, horúci plníme do pripravených pohárov.( Mne sa tie rovnaké minuli pri prvej dávke, ktorá bola overovacia, kým som Vám recept napísala.)
Kečup (fotorecept) - obrázok 5

6

Poháre ihneď zatvárame, kladieme ležato na plech a zakryjeme dekou, kde môžu odpočívať, pokiaľ máme zasa čas popísať pripravený produkt a odložiť do komory. Želám Vám veľa trpezlivosti pri príprave, stojí to za to!
Kečup (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sjuz, 25. augusta 2010 o 14:46
    obrázky máš asi veľké, treba ich zmenšiť, potom sa ti to podarí....a vydržať, kým sa úplne načítajú.... :)


  • honestka, 25. augusta 2010 o 17:57
    velkost tvojho obrazku je zrejme cez 2mg, musi ich zmensit na desktop predtym, ako ich pridas k receptu tak na 1/2 az 1/4 a nemas problem. ako hovori Sjuz, su velike...


  • garanco, 25. augusta 2010 o 20:21
    Ďakujem žienky za rady, vidíte, nejako sa mi to podarilo ( ako opica - pokusom a omylom...)


  • samanka, 26. augusta 2010 o 11:24
    @garanco robievam kečup tak ako Ty, len nedávam solamyl a pridám niekoľko strúčikov cesnaku a bobkový list.


  • bozulka, 26. augusta 2010 o 12:41
    Tiež som nepoužívala solamyl a robila som ručným mixerom a potom cez sitko.Ja som pridávala ešte vetvičku celerovej vňaťky a samozrejme moje oblúbené feferonky,ináč ostatné suroviny ako ty,ale mrkvu nie.


  • bababa, 26. augusta 2010 o 12:57
    Ani ja som nepridávala mrkvu, ale môžem skúsiť. Pridávam feferónky a cviklu, kvôli krásnej farbe. Cviklu pred mixovaním odstánim.


  • hannah22, 26. augusta 2010 o 23:33
    robím ho bez solamylu ale s cviklou kvôli farbe a je ozaj dobrý...:))


  • stefani11, 27. augusta 2010 o 09:29
    Ja robím tiež bez solamylu a pridávam cviklu ,je krajšia farba.:)))


  • tilda, 28. augusta 2010 o 17:01
    Dala som si recept na kečup do svojej kuchárskej knihy a budúci týžden to urobíme s mamou .


  • garanco, 28. augusta 2010 o 17:13
    Tá cvikla je výborný nápad, myslím, že ju ani netreba odstrániť, ale pekne s ostatnými prísadami rozmixovať.


  • zitar, 30. augusta 2010 o 22:09
    Presne tak @garanco , ja cviklu mixujem


  • matahari1974, 7. novembra 2010 o 20:52
    tento kečup je vynikajuci.Raz mi priniesla ochutnat kolegynka a odvtedy ho robievam doma aj ja .


  • jolanka1, 25. novembra 2010 o 15:52
    Poradila by som vylepšenie - rozmixovať ešte pred pasírovaním - ľahšie a rýchlejšie sa precedí a stačí na to obyčajné sítko a varecha naberačka, korá tvarom kopíruje sítko. A ešte - ostane oveľa menej odpadu, rozmixujú sa aj všetky šupky, zostanú len zrnká z paradajok a nejaké drobnosti.


  • garanco, 26. novembra 2010 o 14:26
    @jolanka aj tento spôsob mám odskúšaný, ale paradajkové šupky sú huncútske a niektoré sa pretlačili do kečupu... a poniektorým, aj mne, to prekáža.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist