Kebab
Foto: tinna333

Suroviny

3 Polievkove lyzice
1/2
4 strúčiky
alebo podla chuti:




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia alebo stehna si den do predu do pacu: zmiesame si olivovy olej, stavu z polovice citrona, roztlaceny cesnak a korenie. Na druhy den rozlozime na mriezku na plech a dame do rury na grill alebo ked nemate grill tak len normalne piect (ja to mam na grille za 30 min. hotove) pocas pecenia masko raz otocim. Misku kde sme mali masko si neumyvame budeme este potrebovat.

    Kebab - obrázok 1
  2. 2

    Masko si necham trocha vychladnut aby sa mi dobre krajalo - krajame na male kusky. Do misky kde sme predtym mali pac na masko si dame dalsiu lyzicu olivoveho oleja a trochu korenia masko si dame do misky a poriadne premiesame.

    Kebab - obrázok 2
  3. 3

    Na rozohriatu panvicu si dame masko a este 10 min. ho opekame, kym nebude pekne opecene zo vsetkych stran.

    Kebab - obrázok 3
  4. 4

    Kapustu a cibulku si nakrajame na pasiky.

    Kebab - obrázok 4
  5. 5

    Pita chlieb si naplnime maskom kapustou a cibulkou, na vch majonezu a papaaaame. Toto korenie pouzivam (je to polske :D - dufam ze dostat nieco podobne aj u nas na slovensku)

    Kebab - obrázok 5

Diskusia k receptu

sovka62
Raz som v obchode objavila koreniacu zmes na gyros od firmy Maspoma. Len zo zvedavosti som ju vzala do ruky a prečítala si návod. kilogram kuracích pŕs pokrájať na kocky, premiešať s obsahom vrecka, nechať chvíľu postáť a opražiť na oleji. Tak to bude rýchlovka, nie? Hodila som ju do vozíka, pridala kuracie prsia a išla domov skúšať. Všetci sa zalizovali a chválili, až som bola v šoku, robota žiadna a taký úspech. Odvtedy takto robím gyros ja, ale uložím si tvoj recept a vyskúšam, zrejme sa bude viac podobať originálu.
používateľ nemá avatar
mb
mb
hm, toto ked uvidi moje dieta. asi uz viem, co budem robit v sobotu na obed ;)
domci4
prednedávnom tu bol recept na pita chlieb takže asi skúsim :) mňam
micanela
To vyzerá super. Robím podobné aj keď priznávam, že zo zvyškov pečeného kuraťa, čo ostanú po sobote.
babidka
V sobotu popoludni cakame hosti a este som nerozmyslala cim ich pohostim - teraz uz viem :-) Urobim im kebab a ak sa mi pity nevydaria /aj to sa mi uz stalo / v zalohe budem mat pity ktore upiekli tety v supermarkete :-)))
tinna333
no ja som doma este neskusala piect kedze tu je to az hriesne lacne 6 pita chlebov za cca v prepocte 0.30EUR :))
evanaaa
Ja mám doma tiež zmes na Kebab aj na Gyros, ten som neskúšala, len ten prvý, ale mužovi chutil. Viem, že veľa z vás takéto zmesi a polotovary zaznáva, ale ak si môžem pomôcť a na druhej strane, čo neškodí? tak prečo nie. A je aj veľa ďalších, ktorí sa dušujú, že také niečo ani za nič a pritom to porušujú a kupujú aj takéto "pomôcky" na varenie.
sovka62
Evička, a pre koho by boli v obchodoch plné regále tých korení, ak by ich ľudia nekupovali? To nie sú polotovary, len koreniace zmesi. Ja im síce veľmi neholdujem, lebo raz som napr. skúsila zmes na pečené mäso a malo celkom inú chuť a vôňu, ako keď ho korením sama. Nepáčila sa mi ani zmes na guláš, ani na grilovanie. Ale na gyros, alebo napríklad na ryby, tie kupujem a sú naozaj dobré.
tinna333
Ani ja nekupujem tie 'hotove koreniace zmesi' mam rada si vsetko dochutit podla seba presne v takom mnozstve jednotlivej koreniny aku mam rada a ako sa mi to pozdava, ale tento na kebab je fakt dokonaly, keby som ho chcela dochucovat sama tak by som asi pouzila len tie koreniny ktore som hore vymenovala ale ked si pozriem zlozenie na baliku koreniacej zmesi tak je tam este dalsich 10 inych korenin - ale take ktore som tam ani sama nejak necitila mozno v takom mnozstve ze stipka na cele balenie, tak preto.
garanco
Nadviažem na predchádzajúcu diskusiu i koreniacich zmesiach: Keď som raz kúpila veľmi nechutnú zmes na grilovanie, tak som sa rozhodla, že si ju urobím sama, bez "é-čok", bez všetkých tých umelých prímesí, asi takto:
60g morskej soli, červenú papriku, čerstvo zomleté č. korenie, drvenú rascu, sušené domáce bylinky podľa chuti a výsledok bol výborný. Odvtedy si takto robievam zmesi sama...
lucylee
A ja som si prvy raz kupila hotovu zmes na gyros. @sovka ma pravdu. Bolo to uzasne chutne. Kombinacia s kapustou, cibulou a garlic mayo je neprekonatelna. Vsetko ladi tak ako ma. A urobila som si pita podla @michsamant a naplnila som. Super super super recept!
luciiik
Mňam, výborné a jednoduché. Ja som k tomu urobila zopar lokší, zeleninový šaláť, cesnakový dresing a vždy sa len tak zapráši. Vďaka za nápad. :)
alexdidi
Podľa tvojho receptu som robila kebab už niekoľkokrát a je naozaj výborný. Najčastejšie s ryżou, podľa požiadavky môjho vnúčika. Ďakujem za výborný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia