Dusená jahňacina
Dusená jahňacina

Kavurma fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 28. decembra 2017
Kavurma (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborné jahňacie mäso s paprikou a oreganom :-)

4-5
porcie

Suroviny

1,5 kg
2 ks
50 g
podľa potreby
podľa chuti
1 KL
podľa potreby (na podliatie)




Postup

  1. 1

    Na toto strašne jednoduché, ale výborné jedlo potrebujeme jahňacie mäso. Ja som použila stehno, ktoré pokrájame na stredne veľké kocky. Ďalej 2 veľké špicaté, neštipľavé papriky, ktoré pokrájame na krúžky.

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hlbšej panvice dáme trocha oleja, pridáme mäso, osolíme ho a zakryté pokrievkou necháme za občasného miešania dusiť celkom až do mäkka. Ono si zo začiatku pustí vlastnú šťavu, v čom sa dusí, ale neskôr, keď počas dusenia vyvrie, tak treba stále podliať vodu.Nikdy netreba nechať šťavu celkom vyvrieť, musí na spodku zostat trocha, aby udržiavalo mäso vždy vláčne :-) Keď je už mäso mäkké, pridáme papriku, maslo, oregano a podľa potreby ešte soľ. Premiešame a už len chvíľku s paprikou dodusíme. Hotovo :-)

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kavurma je výborné, veľmi oblúbené a aj na prípravu veľmi jednoduché jedlo :-) Môže sa jesť s chlebom, alebo celkom podľa chuti aj s inými prílohami :-) Prajem dobrú chuť!

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Aj s ryžou je to výborné :-)

    Kavurma (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Chutilo by mi s chlebíkem. Krásná fota, jsi šikulka, milá Cesmínko! Hezký den a díky za receptík!
izabella929
@cesminaz , jahňacinu milujeme..príprava na tvoje jedlo je jednoduchá a iste to chutí výborne.-) musela by som ale bez papriky,už sa nakamarátime
jack
Hmmm...a k tomu domáci chlebík;-)Mne by úplne stačil.Veľmi dobre si navarila.Hneď by som si dala.My dnes s mäskom máme pauzu.Halušky s tvarohom dnes hrali prím.No,ale trošku slaninky som prihodila:-D
cesminaz
Milá @Haji dakujem za milý komentík a prajem pekný večer :-) @Izabelka zvyknem robit aj bez papriky,čisto len s oreganom,ale to väčšinou len hovädzie.Mám tu nato aj recept.No tuto s jahňacím sa tá paprika velmi hodí,dá tam skvelú chuť :-) Milá @Jack ani my nemáme každý den mäso,no ale priznávam,ze zato je u nás dosť často na stole.Ale ved doma traja chlapi :-)) Keby som pred nich dala tvarohové halušky,by na mňa len kukali že čo to je! ;-))) že či som nemala čas variť !? :-)) No ale každá domácnost iný zvyk.Prajem pekný večer :-) @Monty dakujem,aj to skvelo chutí! :-)
2x haji a jack
strucik
Hmmm, nevravím, že je to zlé, ale kolieska paprík aj s jadierkami (zrniečkami), veru neviem, či by som sa ponúkol.
farbuska
V jednoduchosti je krása! Toto je naozaj skvelé jedlo pre tých, ktorí majú radi jahňacinu (ako ja).
kucharka
Už som podľa teba robila Kavurmu, ale tuším bez papriky. Je to výborné. Vtedy sme to jedli so slížikovou ryžou.
Pekný večer.
leaela
@Marienka44 (29.12.2017 12:25)

No teraz je jahnacina akurat tak v mraznickach....ak budes trochu trpezliva a nezabudnes na tento recept,tak na jar(resp.okolo Velkej noci) bude jahnacina dostupna-priroda to zariadila tak,ze mlade sa rodia koncom zimy/zaciatkom jary,aby mali dost casu narast a zosilniet do dalsej.aj ja cakam na cerstvu jahnacinku aj kvoli tomuto receptu....pekny den vsetkym :-)
cesminaz
@Str účik my nemáme s jadierkami žiadny problém.Ako som už písala,nieje to štiplavá paprika :-) ale kto chce,si môže dať aj takú.Ja ked robím či už pečenú,grilovanú,alebo plnenú papriku,vždy zjeme celú papriku okrem stopky/stonky :-) čiže aj jadrovník.Ale komu vadí,si jednoducho pokrája papriku podla seba :-) @Farbuska @Marienka @Leaela dakujem vám za nahliadnutie a vase komentáre :-) @45678 podla mna kludne môžeš :-) možno sa niekomu info zíde. @Kuch árka ano viem :-) to bola tá z hovädzieho mäsa len s oreganom.Táto je tiež velmi chutná,tá paprika a oregano dá jahňacinke výbornú chuť ;-) Prajem všetkým pekný večer!
mathias
@Leaela (29.12.2017 14:00)

Slováci budú ešte veľa jarí čakať, kým sa dostanú k jahňacine. Všetka slovenská produkcia jahniat ide do Talianska na Veľkú noc a to čo sa sem tam objaví v istom hypermarkete je tak drahé, že si človek rozmyslí, či si si radšej za tie peniaze nekúpi lacnejšie mäso.
leaela
@Mathias (2.1.2018 16:11)

Neviem odkial si,nemas to uvedene v profile,ale tu u nas na horniakoch nieje problem zohnat na jar jahnacie,staci len trochu chciet a mas poriadne,priamo zo salasa.ja kupujem z Jasenia,aj vyrobky zo syra ked sa ovecky pasu.
marianne
Takto najlepšie. Pár ingrediencií. Mam ešte dve stehna jahňacie, tak jedno spravím podľa teba @cesminka. Pekný rcp.