Kávový zákusok (fotorecept)

Kávový zákusok (fotorecept)
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 5. februára 2011 21:24Ďalšie jeho recepty

Pre všetkých milovníkov kávy a sladkého:-)

Suroviny

9-12
porcií

Postup prípravy receptu

Cesto: Vyšľaháme bielka, pridáme cukor
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 1

následne primiešame žĺtka,
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 2

polohrubú múku, sódu bicarbónu, nescafe ( Kávový prášok ), olej , vlažnú vodu a všetko dobre premiešame.
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 3

Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov.
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 4

Plnka: Vymiešame žĺtky s cukrom,
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 5

pridáme pochúťkové maslo opäť dobre premiešame
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 6

a na koniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 7

Na upečený plát natrieme časť plnky, na plnku začneme ukladať piškóty namočené v kávovej zmesy( nescafé, vriaca voda, vanilkový cukor a rum ), opäť natrieme plnkou, navrstvíme namočené piškóty a nakoniec natrieme zvyšok plnky. Dáme chladiť do chladničky minimálne na 12 hodín.
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 8

1 PL zohrejeme na karamel a rozlejeme ho cik-cak najlepšie na papier na pečenie, necháme vychladnúť a polámeme.
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 9

Po vychladnutí koláčik nakrájame a ozdobíme. Ja som ho posypala kakom, pridala kúsky karamelu a lieskový oriešok:-) Toto množstvo surovín je tak do tortovej formy. Ja som použila malý plech 23x23cm.
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 10

Už len kávičku a dobrú chuť:-)))
Kávový zákusok (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

25 komentárov k receptu
  • dorisa, 6. februára 2011 o 09:53
    Koláčik vyzerá super, tá ozdoba nemá chybu. Kávové doma nemám komu ponúknut,ale chvalim.


  • diabambulka, 6. februára 2011 o 10:36
    ďakujem, ja som kafemaniak- zbožňujem kávu, toto bolo pre nás, najbližšie sa musím revanžovať synčekovi, lebo toto nebol koláč pre neho...pre neho urobím na budúce pirôžky od mojack plnené tvarohovou alebo makovou plnkou:-)


  • tatranka, 6. februára 2011 o 10:42
    Pekný recept a určite aj veľmi chutný.


  • marta5, 6. februára 2011 o 11:12
    Zda sa fantasticky,iste ho raz vyskusam,ukladam si ho a dakujem.


  • hviezdickaz, 6. februára 2011 o 12:11
    krasne a urcite chutne... pridavam do mojej KK :)


  • ancicka, 6. februára 2011 o 12:50
    Aký veľký je ten plech?Inač super.ukladám.


  • julica, 6. februára 2011 o 13:39
    to cesto musí byť skvelé, ale surové žĺtka a surové bielka pre mňa ee, vôbec mi to nechutí


  • remcula, 6. februára 2011 o 13:47
    Nádherně ukázkově nafoceno!! To nemá chybu!!


  • diabambulka, 6. februára 2011 o 13:52
    ahoj ancicka, tento koláč je vhodný tak do tortovnice, alebo ako som uviedla v bode číslo 10 ja som použila plech o veľkosti 23x23cm:-)
    pekný deň všetkým


  • ketty3811, 6. februára 2011 o 14:05
    Krásne nafotený a určite aj chutný koláčik.:-)


  • sonijamt, 6. februára 2011 o 16:38
    určite aj tak dobre chutí ako vyzerá, krásne foto, ukladám:-)


  • marienka44, 6. februára 2011 o 17:45
    @Diabambulka ,aj aj by som sa bala surovych vajec. Pekny zakusok, ozdobu vyuzijem inde. :-)


  • 3sandra3, 6. februára 2011 o 18:19
    recept sa mi páči, len tiež sa obávam tých surových vajec... a čo keby sa tak šľahali aspoň nad parou.... ?


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 12 komentárov)
  • makinka31, 6. februára 2011 o 18:52
    ani ja neverim surovym vajciam, vlastne takym receptom sa uplne vyhybam.....


  • bejaja, 6. februára 2011 o 19:03
    máš to pekne nafotené, ... vypadá to super a určite je veľmi mňam..


  • bejaja, 6. februára 2011 o 19:12
    žienky vajíčka sú určite čerstvé.. a keď sme si niekedy vyšľahali žĺtko s cukrom, alebo robili jahodovú penu na šišky, tak to tiež sa nešľahalo nad parou...počula som od profesionálnych cukrárov, že treba do žĺtkov pridať alkohol, napr: rum, ten sa používa najviac pri pečení...diabambulka doňho namáčala piškoty.... nech je ako je... ale ten koláčik je super...


  • cica2, 6. februára 2011 o 19:53
    krásny zákusok, šikuľka!!!! :)


  • bejda7, 6. februára 2011 o 21:25
    Už len zahryznúť-mňam:)


  • matased, 6. februára 2011 o 22:19
    My s manželom sme veľmi zaťažení na všetko KÁVOVÉ.....receptík práve pre nás! Super, ďakujem


  • viedra, 14. februára 2011 o 12:04
    kolačik je super ja ho mam pod nazvon Nebezsky rez


  • anka11, 21. februára 2011 o 09:34
    určite skúsim!


  • jerica, 2. marca 2011 o 09:14
    pekná práca s fotopostupom :-) zaujímavá plnka :-)


  • diabambulka, 2. marca 2011 o 12:13
    ďakujem :-) pekný deň :-)


  • kikark, 19. marca 2011 o 17:53
    bolo to velmi chutné malo to výbornú plnku. ďakujem za dobrý recept.


  • diabambulka, 20. marca 2011 o 19:35
    ahoj kikark, teší ma že chutí, nezostalo že bo som prišla :-))) pekný deň



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist