Recept pochádza z blogu http ://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ Kombinácia tvarohu, čokolády a kávy je neopísateľná a veľmi osviežujúca. Použila som formu s priemerom 24cm

10
porcií

Suroviny

Cesto:
120 g
150 g
2ks
70 g
1 ČL
130 g
Kávová plnka:
150 g
1 PL
2 PL
2 ks
 3 PL kyslá
500 g
Smotanová poleva:
150 ml
1 bal. v prášku
4 PL
 na posypanie torty
350 ml kyslá




Postup

  1. 1

    Čokoládu a maslo nad parou rozpustíme. Pridáme cukor a zmiešame. Potom postupne pridávame vajcia po jednom. Pridáme preosiatu múku, ktorú sme zmiešali s PDP a ručne metličkou premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Odložíme bokom a medzitým pripravíme kávovú plnku: tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, pridáme kávu ktorú sme rozpustili v 2pl vody. Vyšľaháme metličkou. Postupne zašľaháme po jednom vajíčka a nakoniec smotanu kyslú alebo jogurt. Vymiešame na hladkú masu. Nalejeme na čokoládovú masu a pečieme na 170 stupňov Celzia: 42 minút. Koláčik po upečení necháme aspoň hodinku v rúre vychladnúť.

  2. 2

    Smotanová poleva: vyšľaháme šľahačku v prášku. Kyslú smotanu zmiešame s práškový cukrom a vmiešame do nej metličkou vyšľahanú práškovú šľahačku. Natrieme na koláčik. Posypeme mletou škoricou a dáme do chladničky aspoň na 12 hodín.

    Kávový cake - obrázok 2

Diskusia k receptu

dominikakralovicova
ďakujem, viem prášková nie je bohviečo ale krásne drží na tomto koláči a oveľa krajšie to ukáže ako keby som použila smotanu na šľahanie
ubka
Dominika,nemáš sa prečo obhajovať,tvoj recept aj s praskovou šľahačkou je super:-)prečo píšeš že nie je to bohviečo,ked je to dobré? Je to prosto tak.
evanaaa
Nie je tam veľa cukru? Rátam tak pol kg, ale inak, ja mám rada sladké.....a ak je koláč (cake) tak dobrý, ako vypadá na obrázku, tak nemá chybu.
dominikakralovicova
ubka : ďakujem za pekný komentár , ste milá :)
evanaaa: veľa cukru? ťažko povedať, koláčik nebol presladený. Mojimi ochutnávačmi boli rodičia a týmto sa to zdalo sladké akurát, samozrejme si treba sladiť podľa svojho gusta . A ďakujem za pochvalu:)
olga42
Chválim Dominiku za veľmi dobrý recept a pozdravujem, upečiem ho teraz.

ewa1
Dominika, včera som ju robila pre môjho nádejného zaťa a mala veľký úspech, je výborná!!! Ja som ju miešala nie metličkou ale v robote, tak to cesto som mala nadýchanejšie ako na tvojej fotke. Ale nabudúce to budem miešať metličkou, možno to tak bude lepšie. Ďakujem !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia