Kávovo-karamelové rezy

3sandra3 - fotka3sandra3, 5. decembra 2010

:-))

15-20 minút
na 180 el.rúra °C

Suroviny

Cesto:
750 g
250 g
2 ks
150 g
štipka
1 ks
200 ml
pol ks
Plnka:
4 PL
150 ml
500 ml
2 ks
250 g
5 PL
1 KL, -Nescafe
50 ml
Čokoládová poleva:
125 g
7 PL
7 KL
trocha:3-4 kvapky




Postup

  1. 1

    Cesto: Do misy dáme múku, pridáme zmäknuté maslo, vajcia, prášk.cukor a vanil.cukor, soľ, mlieko a prášok do pečiva. Vymiesime hladké cesto, rozdelíme na 4 časti. Každý diel rozvaľkáme na obdlžnik s veľkosťou plechu, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Z kryštál.cukru pripravíme na miernom ohni karamel, ktorý zalejeme vodou a povaríme. V mlieku rozmiešame Zlaté klasy a zmes nalejeme do karamelovej vody. Uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť za stáleho miešania. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne zapracujeme do karamelového pudingu. Nakoniec do krému pridáme kávu a rum. Premiešame.

  3. 3

    Čokoládová poleva: Na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme cukor a kakao, miešame, kým sa všetko spojí a pridáme trocha vody. Záver: Vymiešaným krémom naplníme upečené pláty cesta. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

remcula
Śkoda, že tady není fotka. To musí být luxusní zákusek !!
3sandra3
marienka44 ...môžu sa i tak... je to každom, ako kto chce
narciska
recept som si uložila aj napísala do svojej písanky. z jediného čo mám obavy sú tie pláty aby sa my to podarilo vygúlať na obdlžník a potom aby sa upiekli. A ešte sa chcem opýtať v plnke je písané 1kl nescafe+káva ako mám tomu rozumieť? to sí mám uvariť kávu alebo len jdnu ližičku tej kávy dať do plnky. Prosím o vysvetlenie.
3sandra3
@narciska ....robievam to tak, že dám lyžičku kávy (teda nescafé) - ale nie tekutú, ale granulky, dám do rumu, aby sa trochu rozpustila a potom to primiešam do plnky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia