Kávovo-čokoládový koláč fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 6. októbra 2014

Tento kolac je dost kaloricky, nie je pre tych co si strazia vahu. Myslim si, ze obcas jeden kusok neuskodi. Na pripravu je velmi Zobraziť celý popisTento kolac je dost kaloricky, nie je pre tych co si strazia vahu. Myslim si, ze obcas jeden kusok neuskodi. Na pripravu je velmi jednoduchy a po upeceni je jemny a stavnaty.

12-16
porcií
10 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g
80 g
2 ČL
1 ČL
1/4 ČL
150 g
2 ks
200 ml
200 ml (Nescafé)
100 ml
1 PL
Čokoládová poleva:
120 g
100 g
100 g
4 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do jednej misky som si pripravila muku, cukor, vanilkovy cukor, kakao, sodu bicarbonu, prasok do peciva a sol. Vsetko som spolu premiesala.

    Kávovo-čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    1 PL kavy som zaliala teplou vodou aby som mala 200ml uvarenej kavy. Do misky som dala vajicka, pripravenu kavu, olej a rozslahany jogurt. Mixerom som vsetko spolu rozslahala.

    Kávovo-čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozslahane vajicka s kavou som priliala k muke. Vsetko som spolu premiesala.

    Kávovo-čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dno okruhlej tortovej formy priemeru 15cm som dala papier na pecenie, aby sa mi kolac lahsie vyberal. Cesto som vyliala do pripravenej formy.

    Kávovo-čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kolac som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut. Treba sparadlom skusit ci je uz kolac hotovy. Zalezi od rury, cas pecenia moze byt hore-dole 5 minut. Upeceny kolac som nechala vo forme 10 minut. Potom som ho vybrala na mriezku a vrch este tepleho kolaca som potrela ribezlovym dzemom.

    Kávovo-čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cokoladovu polevu som si do kastrola odmerala maslo, cukor, cokoladu, smotanu a kavu. Za staleho miesania na miernom ohni som uvarila lesklu polevu.

    Kávovo-čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poleva po uvareni je trochu riedka. Keby ste ju hned naliali na kolac, vela by z nej stieklo dolu. Dobre je ju nechat trocha vychladnut aby trochu stuhla. Pocas chladenia je treba ju obcas premiesat.

    Kávovo-čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Stuhnutu polevu som naliala na kolac, ked som ho mala este na mriezke. Potom som pomocou dlheho noza kolac prelozila na tanier. Ospravedlnujem sa za fotky. Moc sa nevydarili. Kolac som piekla neskoro vecer.

    Kávovo-čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

denyany
Naozaj jednoduchý, ale o to lepší! Určite vyskúšam.:-)
izabella929
@palokuchki...ja čokoládová princezná, čo jem čokoládu s čokoládou by som si veru pochutnala na tomto skvelom kúsku...vyzerá úžasne čokoládovo..) krásna práca aj prezentácia.-)
matata1
Čokoládový, šťavnatý a rýchly - to znamená že je už v KK pod záložkou šup - šup koláče. Dávam 5 hviezdičiek.
stacy77777
Danielka, u nás ide všetko,kde ide káva a čokoláda, určite vyskúšam, už je aj uložený
sovka62
Uložila som si, nemám síce takú malú formu, ale mám štvorcový pliešok, do neho bude akurát (a aj pre nás dvoch bude akurát).
sjuz
och, mňam, vyzerá lákavo:)
ukladám!
alex37
mám rada tieto rychlovky, ked nie je času nazvyš, veru sa zíde takýto recept :-) KK
zolik
V podstate jednoduchy zakusok. Ale vysoko elegantny. Uz je v KK za 5*. Ako inak ;-)
babkamt
chutný šťavnatý koláč. Chcem si ho upiecť. V bode 6. píšeš aj kávu. V rozpise na čokoládu nie je zapísaná. Koľko jej tam ide? Recept si ukladám do kk. 5*
jamarlen
vyzerá neodolateľne… a vraj šup-šup, tak sa možno dokopeme k pečeniu…
zdravím, dávno sme sa tu nestretli:)
dzejsik
káva a čokoláda je skvelá kombinácia :) tatino je na takéto neplnkové koláče, len mu tam pridám nejaký kyslastý džemík :)
zitar
ozaj jednoduchý ,ale úžasne vyzerajúci koláčik a chuť musí byť výborná
palokuchki
@denyany , @izabella929 , @tinca , @matata1 , @stacy77777 , @sovka62 , @sjuz , @alex37 , @zuzanka1367 , @kukulienka71 , @zolik , @terinka55 , @jerica , @babkamt , @jamarlen , @dzejsik , @cesminaz , @havino , @zitar , dakujem vam za vase komentare a za ulozenie do KK. Som velmi rada, ze sa vam tento kolac paci. Tu je dost oblubeny. @sovka62 , aj ked bude kolaca trochu vela na jeden raz, odloz z neho do mraznicky. Je vyborny aj po rozmrazeni. @babkamt , zabudla som napisat 1PL kavy do polevy. Dakujem za upozornenie. Dopisem to tam. @jamarlen , kedze si uz ukoncili diskusiu pod tvojim prispevkom poslala som ti TS. Neviem ci si ich dostal. Pozdravujem!. @dzejsik , ja som kolac tiez potrela ribezlovym dzemom. Kyslasty dzem da kolacu prijemnu chut.
tinca
@palokuchki mne by sa páčilo aj prekrojiť, tam potrieť džemom,mám pikatný domáci kivi-džem a na vrch biela čokoláda.Dá sa všelijako:)
yogicek
Milá @palokuchki ,
Tak som Tvoj koláčik vyskúšal a veľmi mi chutil. Je uložený v KK a máš u mňa 5*. Môžem ostatným, ktorí majú radi jednoduché pečenie jedine odporučiť. Ďakujem. Pekný deň.



evusik
pre mňa ako stvorený... v nedeľu upečiem :-)
palokuchki
@tinca mas pravdu. Da sa to vselijako pokombinovat. @yogicek to ma velmi tesi. Som rada ze si bol spokojny a dakujem za peknu fotku hotoveho kolaca. @viera1 , dakujem za mily komentar. @evusik dufam, ze bude chutit.
dusan95843
Výborný, rýchly super koláč. Robili sme s višňovým džemom. Všetkým veľmi chutil. Vďaka za recept.
palokuchki
@dusan95843 velmi som rada, ze vam kolac chutil a dakujem ze si dal vediet. Ja som ho tiez robila tento weekend. Tentokrat som ho podavala so zmrzlinou, s kiwi a jahodami.
brambora
robila som tento kolacik dnes k oslave narodenin a bol vynikajuci. sice mi vrchna poleva popraskala, lebo stuhla jak dabel v chladnicke, ale nevadi. kedze som mala na oslave len rodinu, tak im to bolo jedno. kolacik nie je velmi sladky, co nam vyhovovalo, super cokoladkovy. dakujem za recept. odporucam...
tinka1
úplne super koláčik :) manžel sa zalizoval za ušami :) určite som nepiekla posledny raz ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia