Kávové zrná (fotopostup)
Autor receptu: laurisia
Toto je dávny recept zo Života a robievam ho dosť často.
40 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny:
- Na dosku si vysypeme BB puding, práškový cukor - pokiaľ možno bez hrudiek, kávu, 2 žĺtka a do jamky v strede nalejeme trochu rumu.
- Vypracujeme na kompaktnú hmotu. Treba dobre prepracovať, aby sa hmota nemrvila. Ja viem, na fotke to vábne nevypadá, ale je mňam :-)))
- Z hmoty si "odštipkávame" kúsky cesta a formujeme v dlani malé valčeky.
- Vareškou urobíme cez stred valčeka "jarček", čím vyformujeme cesto do tvaru zrna.
- Snažíme sa, aby boli zrnká približne rovnako veľké - tak cca 3 cm.
- A pokračujeme. Z uvedeného množstva nám vyjde asi tak 50 -55 zrniek.
- Roztopíme Ceru (pozor, nesmie byť veľmi horúca), pridáme polámanú čokoládu a vymiešame do hladka. Poleva je trochu hustejšia. Natierame ju na zrnká krídelkom, môžeme dať aj dve vrstvy.
- Necháme stuhnúť a ukladáme do stredne veľkých košíčkov. V chladničke vydržia niekoľko dní - ak sa nezjedia :-)