Kávové zrná (fotopostup)

laurisiaLaurisia, 49 ročná žena, 5. decembra 2011 21:53
Ďalšie jej recepty »

Kávové zrná (fotopostup)Foto: laurisia

Toto je dávny recept zo Života a robievam ho dosť často.

40 min
príprava
5 min
tepelná úprava

Suroviny

2 baliky
250 g
250 g
2 ks
4 čajové lyžičky
0,5 dl
Poleva:
70 g
100 g -na polevu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny:

    Kávové zrná (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Na dosku si vysypeme BB puding, práškový cukor - pokiaľ možno bez hrudiek, kávu, 2 žĺtka a do jamky v strede nalejeme trochu rumu.

    Kávové zrná (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme na kompaktnú hmotu. Treba dobre prepracovať, aby sa hmota nemrvila. Ja viem, na fotke to vábne nevypadá, ale je mňam :-)))

    Kávové zrná (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Z hmoty si "odštipkávame" kúsky cesta a formujeme v dlani malé valčeky.

    Kávové zrná (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Vareškou urobíme cez stred valčeka "jarček", čím vyformujeme cesto do tvaru zrna.

    Kávové zrná (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Snažíme sa, aby boli zrnká približne rovnako veľké - tak cca 3 cm.

    Kávové zrná (fotopostup) - obrázok 6
  7. 7

    A pokračujeme. Z uvedeného množstva nám vyjde asi tak 50 -55 zrniek.

    Kávové zrná (fotopostup) - obrázok 7
  8. 8

    Roztopíme Ceru (pozor, nesmie byť veľmi horúca), pridáme polámanú čokoládu a vymiešame do hladka. Poleva je trochu hustejšia. Natierame ju na zrnká krídelkom, môžeme dať aj dve vrstvy.

    Kávové zrná (fotopostup) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme stuhnúť a ukladáme do stredne veľkých košíčkov. V chladničke vydržia niekoľko dní - ak sa nezjedia :-)

ohodnoť recept:
Hlasovalo 10 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist