Kávové koláče

Kávové uzlíky

Autor receptu: skatulka

Kysnuté cesto možno s trochu netradičnou príchuťou. S použitím trstinového cukru plnka ešte trochu skaramelizovala a boli jemne chrumkavé.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
  2. Cesto si rozvaľkáme do obdĺžnika, potrieme roztopeným maslom a posypeme trstinovým cukrom a instantnou kávou alebo Inkou.
  3. Obdĺžnik preložíme na polovicu a krájame na pásiky.
  4. Pásik potom zoberieme a stočíme do uzlíka a necháme na plechu ešte podkysnúť.
  5. Potrieme olejom a pečieme na 180 °C asi 20 minút.