Kávové rezy

Autor receptu: renate

Tento zákusok pripravujem pri každej väčšej udalosti....a manželovi na oslavy do práce....pretože kolegom veľmi chutí.....raz som ho sama vymyslela a ujal sa.

30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. -žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny...po troške pridávame olej -pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom -vyšlaháme aj bielka na tuhý sneh a jemne ho primiešame do hmoty -vylejeme a rozotrieme na plech vymastený a vysypaný múkou -pečieme pri teplote 170 stupňov
  2. Plnka: uvaríme krém z mlieka a zlatého klasu a necháme vychladnúť. medzitým vytrieme palmarín s cukrom a uvaríme silnú instantnú kávu...budeme potrebovať asi pol deci kávy. Elektrickým mixérom na najvyšších otáčkach vyšľaháme krém spolu s vytretým maslom a po lyžičkách pridávame horúcu kávu. Vznikne jemný kávový krém :-)
  3. Vychladnutý korpus po dĺžke rozrežeme na tri časti. Každú potrieme ríbezľovým lekvárom a kávovou plnkou. Po nanesení poslednej časti celý koláč potrieme zvyšným krémom a polejeme roztopenou čokoládou, ktorú necháme stiecť. Necháme v chlede stuhnúť....... Dobrú chuť!!!
  4. Ak ste skúsená kuchárka, cukrárka, tak tento recept môžte aplikovať aj na tortu...ja som to skúsila a vydarilo sa!!! :-)))))