Kávové rezy s tvarohovo-šľahačkovou plnkou

anina6 - fotkaanina6, 6. novembra 2014
Kávové rezy s tvarohovo-šľahačkovou plnkou
Foto: anina6

Tento zákusok som piekla ešte minulý týždeň a chcem sa s vami podeliť o tento recept. Nie je to nič náročné a pracné, ale Zobraziť celý popisTento zákusok som piekla ešte minulý týždeň a chcem sa s vami podeliť o tento recept. Nie je to nič náročné a pracné, ale chutil vynikajúco.

15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 PL
3 PL
5 ks
5 PL
4 PL
2 PL
1/2 bal
3 PL
2 PL
Krém:
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme piškótové cesto. Čiže vyšľaháme 5 žltkov s 4PL trstinového cukru, postupne pridávame vlažnú vodu, olej, múku a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Potom pomaličky prisýpam instantnú kávu a capuccíno a zľahka premiešame.

  2. 2

    Hotové cesto si vylejeme na pripravený plech a upečieme v rúre nastavenej na 180 stupňov. Piekla som ho asi 10 minút. Upečený piškót vyklopíme na drevenú doštičku a necháme vychladiť.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme plnku. Jednu krabičku jemného tvarohu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme vyšľahanú práškovú šľahačku. Do krému nastrúhame čokoládu a premiešame.

  4. 4

    Vychladnutú piškótu rozrežeme pozdlžne na polovičku a natrieme džemom. V mojom prípade som použila domáci černicovo-hroznový džem. Na džem nanesieme vrstvu krému a priložíme druhou polovicou koláča. Krémom potom natrieme vrch a boky zákuska. Povrch ozdobíme pomocou ozúbkovanej stierky a necháme vychladiť.

    Kávové rezy s tvarohovo-šľahačkovou plnkou - obrázok 4
  5. 5

    Zákusok som krájala na trojuholníky a už sme len degustovali.

    Kávové rezy s tvarohovo-šľahačkovou plnkou - obrázok 5

Diskusia k receptu

finczi
Pekne upečený piškótový základ, môže to mať veľmi dobrú chuť. Chcela by som ochutnať tento Váš domáci džem... Dobrotka!
anina6
no veru je vynikajúci tento džem, voňavý za hroznom. veľmi sa mi hodil na tento zákusok. ďakujem za komentík @finczi , ak budeš mať cestu okolo, rada ťa ponúknem.
denyany
Takéto kávové mám najradšej! Vyzerá veľmi dobre, necham sa inšpirovať.:-)
anina6
@denyany ďakujem za pochvalu, budem rada, keď bude koláčik chutiť. prajem pekný víkend.
anina6
milá @tinca , kebyže si bližšie aj by som ťa ponúkla.dakujem za nahliadnutie a prajem krásny víkend. a keďže zákusok sa minul, musím upiecť niečo nové. ale asi až zajtra, dnes umývam okná a varím. tak pekný deň želám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia