Kávové koláčiky

Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 10. decembra 2014
Kávové koláčiky
Foto: Ľuboš Pilc
16
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
2 bal.
300 g
200 g
400 g
4 ks
6 PL
4 PL
 štipka
2 PL
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Všetky suché suroviny zmiešame dokopy. Rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajcia, suché suroviny, kávu a dobre vyšľaháme.

  2. 2

    Cesto má byť strednej konzistencie, ak je husté, zriedime ho mliekom. Pridáme soľ a rum. Vymastíme plechy a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do plechu a dáme piecť na 15 minút pri teplote 180 °C.

  3. 3

    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, do ktorého vmiešame maslo a zriedime kávou Moods. Koláč polejeme a necháme vychladiť. Nakrájame na rôzne tvary a môžeme podávať aj so šľahačkou.

Diskusia k receptu

lilianne9
Nám, vyzerá dobře aj chutne. :-) možno by som pridala nějaký džem, mne tam trochu chýba
alexdidi
Tak podľa tohto postupu by som sa do pečenia určite nepustila...
polarnicka
skusal niekto tento recept? planujem si zdokonalit pekarenske zrucnosti a pozdava sa mi tento kusok :) vopred dakujem za feedback.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia