Kávová torta

Kávová torta bez múky

Autor receptu: janli

Milujem sladké, ale keďže sa vo väčšine dobrôt skrýva až priveľa nástrah pre naše telo :), hľadám a skúšam piecť nové, tzv. zdravé sladkosti. Táto tortička je super, vláčna, krémová, s jemnou chuťou kávy. A jej príprava je jednoduchá a určite ju zvládnu aj menej šikovní kuchtíci :). Tak do toho!

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, kakao zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vyšľahaným žĺtkam. Zamiešame.
  2. Vyšľaháme sneh z bielkov, jemne vmiešame k žĺtkovej zmesi a dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer cca 24 alebo 26 mm, podľa toho, či chcete hrubší korpus). Dáme piecť na 180 °C na 30 minúť (sledujeme špáradlom).
  3. Plnku pripravíme zmiešaním uvedených prísad.
  4. Korpus necháme vychladnúť, oddelíme od papiera na pečenie a vrátime do tortovej formy (ja vrch cesta niekedy pokvapkám rumom - nemusí byť). Následne ho potrieme plnkou, posypeme kakaom a dáme zachladiť.
  5. Pred krájaním tortu "obídeme" tenkým nožíkom po vnútornom obvode formy, aby sa oddelila plnka od bokov. Odstránime otváraciu časť formy a môžeme krájať.