Káva Milky

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 2. septembra 2014

Taká malá inšpirácia pre milovníkov kávy...

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1 dl
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Na spodok pohára nalejeme ako prvú vrstvu kondenzované mlieko. Kto nemá rád sladkú kávu, dá nesladené. Opatrne zalejeme čerstvo pripravenou presso kávou. Vrch ozdobíme šľahačkou. Pijeme, keď si chceme pochutnať na niečom malom, ale chutnom. Ideálne v tieto sychravé dni:-)

Diskusia k receptu

svedka
No espresso-ked uz s mliekom tak jasne,ze s Tatra mliekom.Ludia maju radi aj Salko a hociake ine srandy v kave,na to som si uz zvykla.Kava je moja slabina,to vies,ale este aj slahacka?Mozno este cappuccino panna-ked je v kombinacii s horucim mliekom....Inak vies,ze ta tvoja kava je original Frappe,len nevymixovane ? :)To sa so slahackou sem tam podava,ked si to ludia vyziadaju :) Ber to len v dobrom :*
kukulienka71
@jozka2 , @sany11 , @svedka , vďaka:-) do surovín som dala to presso, aby to bolo čo najzrozumiteľnejšie širokej verejnosti:-)) odborné a presnejšie názvy privítam práve tu v komentároch a budem za ne vďačná, @svedka :-) rozšírme si obzory;-) doma si kávu varím v talianskom hliníkovom kávovare a jedna dávka pre mňa je vždy 1 dcl:-)
rea1
ja by som si prosila navrch hodne škorice, a potom už iba taburetku pod nohy a knihu do ruky. :-))
ivav
Podobnú si dávame na "dámskej jazde". Aspoň 3 krát do roka, lebo sme 3 /spolužiačky zo strednej/ a 3 krát meniny. Aj koláčik by "bodol".
Sledujem v TV, že u vás je daždivo. U nás / neďaleko KE/ je už takmer týždeň slnečno, ale keď bude sychravo, tak si ju spravím.
kukulienka71
presne taká mlsnota je táto káva, aká sa dobre popíja, keď si urobíme pohodlie po dobre vykonanej práci, keď vezmeme do rúk rozčítanú knihu alebo práve klebetíme s kamarátkami. Potešili ma vaše reakcie:-) u nás už dnes svietilo a hrialo zasa slniečko, vysuší mláky a oddiali ešte vykurovaciu sezónu na pár týždňov;-)
teqezka
fajn dakujem za pomoc lebo nevedela som co mam pri chystat na oslavu
:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia