Kastrólová roštenka

mirkajan - fotkamirkajan, 23. novembra 2014
Kastrólová roštenka
Foto: mirkajan

Niečo pre milovníkov cibule... Tento recept bol pôvodne uverejnený v časopise Dobré jedlo, pripravoval ho herec Marián Miezga, pôvodný názov bol Lojzova kastrólová roštenka. Zobraziť celý popisNiečo pre milovníkov cibule... Tento recept bol pôvodne uverejnený v časopise Dobré jedlo, pripravoval ho herec Marián Miezga, pôvodný názov bol Lojzova kastrólová roštenka. Za niekoľko rokov recept prešiel v našej domácnosti viacerými úpravami a toto je naša definitívna verzia, ktorú moje deti milujú.

6-8
porcií
30 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg falošná
3 ks veľká
2 PL
 (alebo voda)
1 oriešok
Cibuľová posýpka:
7 ks veľká




Postup

  1. 1

    Očistíme si všetky cibule. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, z oboch strán opečieme na oleji.

  2. 2

    3 cibule pokrájame na drobno a necháme zosklovatieť na oleji v hrnci. Na zosklovatenú cibuľu dáme opečené mäso, okorením drvenou rascou, korením na divinu, osolíme, pridáme worchester a horčicu. Podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké (cca 1,5 hod.), vyberieme ho a omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Netreba pridávať žiadnu múku, cibuľa omáčku dostatočne zahustí. Do omáčky vložíme znovu mäso, necháme prevrieť, dochutíme podľa chuti, pridáme oriešok masla a odstavíme.

  4. 4

    Kým sa dusí mäso, zvyšné cibule pokrájame na rezance a opražíme na oleji do hneda (= cibuľová posýpka). Ja som tento krok zverila fritéze Tefal ActiFry, kde je potrebné len menšie mnošstvo oleja a miešanie za mňa vybaví fritéza... Moje deti túto cibuľu milujú, jedia ju aj samotnú, preto ju robíme z takého množstva cibule, vy si množstvo prispôsobte vašim chutiam.

  5. 5

    Mäso podávame s ryžou, poliate cibuľovou omáčkou a posypané opraženou cibuľou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

dosa
... by som si dala, isto vynikajuce, ako vsetko - posypane oprazenou cibulkou ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia