Kaša zo sladkých zemiakov a asparagus s cibuľou

Autor receptu: dorenika

Nieje na tom nič zložité alebo nové ale je to veľmi príjemné a chutné jedľo na ľahký obed.

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpeme si zemiak (samozrejme ak nerobíte len pre seba tak viac toto je rozppis na jednu porciu).Nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.Keď zmäkne tak ho vidličkou rozmačkáme na hladkú kašu a osolíme,pridáme trochu margarínu.
  2. Ak máte hrniec na asparagus tak bežne ho v ňom uvarte ak nie (ako ja) tak zväzok zviazany pod hlavičkami položte do vriacej vody aby bol opretý o stenu a aby hlavičky neboli vo vode.Keď budú stonky skoro hotové odviažte hlavičky a ponorte ich do vody. Medzi tým si na troche oleja osmažíme jednu malú cibuľu do mäkka.
  3. Trochu margarínu zmiešame s roztlačeným cesnakom,soľou a čiernym korením.Podávame k asparagusu a kaši. Dobrú chuť!