Ovsená kaša
Kaša z ovsených vločiek
Autor receptu: elixir
Už som tu dlho nebola, začnem teda receptom, ktorý zvládne aj školák. :) Aj keď i ten sa dá spraviť tak rôznorodo. Kolega na služobke robieval raňajky a jeho ovsená kaša strčila do vrecka tú, ktorú som občas varila ja...a stali sa z nej moje obľúbené raňajky.
1 porcia |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na prípravu tohoto receptu treba drobné vločky (Kleinblatt). Tie sa uvaria rýchlejšie domäkka než klasické vločky. Do malého hrnca treba nasypať vločky, zaliať mliekom, premiešať a nechať zohrievať, kým mlieko nezačne vrieť. Počas zohrievania sa o vločky netreba starať, takže je čas očistiť a pripraviť ovocie.
- Kašu dovaríme, keď je v hrnci ešte stále na povrchu vločiek trochu mlieka, nemalo by byť kompletne vyvarené. Dáme na tanier, pridáme ovocie, poprášime škoricou a pokvapkáme lyžičkou medu. Budem sa tešiť, ak sa podelíte o vaše varianty.