Zeleninová kaša
Kaša so zelerom
Autor receptu: erikapasinska
Čo radi raňajkujete? Ja najčastejšie kašu. Sladké kaše mi prestali chutiť, začala som si
pripravovať zeleninové. Chutia skvele, veď vyskúšajte.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme zeler a nastrúhame na veľkom strúhadle. Opražíme na rozpálenom oleji a pridáme soľ. Keď je zeler mäkký, pridáme uvarenú ryžu a podlejeme vodou, podľa toho akú hustú kašu máme radi. Ja mám často uvarenú nejakú obilninu z predošlého dňa. Preto mám takéto raňajky veľmi rýchlo hotové. Keď nemáme uvarenú obilninu, zalejeme zeler vodou a pridáme vločky. Môžeme použiť akékoľvek vločky (ovsené, ryžové, pohánkové...). Necháme chvíľu prejsť varom, aby sa ryža trochu rozvarila. Kaša je hotová, môžeme ju rozmixovať keď potrebujeme jemnejšiu konzistenciu. Ja nemixujem.
- Ešte dochutíme lahôdkovým droždím a kôprom (mám ho v mrazničke, z letnej úrody). Môžeme pridať slnečnicové alebo tekvicové semienka, čerstvú zeleninu podľa vlastnej chuti.