Karpatský vrabec (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Nepoznám nič ľahšieho z mäsa ako je toto,je to takmer bez roboty a zvládne to aj absolútny začiatočník.Je to obľúbené jedlo v našej rodine a hoci to nie je nič prelomové,chutí to výborne.:-))

Postup

  1. Bravčové mäso pokrájame na také väčšie kúsky a naložíme do vhodnej nádoby,najlepšie rajnica s nepriľnavým dnom. Nepridávame žiadny tuk ! Množstvo neuvádzam,každý si pripraví podľa počtu stravníkov.
  2. Posolíme a posypeme mletou červenou paprikou.
  3. Na vrch zasypeme pokrájanou cibuľou.
  4. Nepodlievame,ale zakryjeme pokrievkou a dáme na slabý oheň,ak máte plynový sporák použite aj liatinovú platničku,aby bolo teplo rovnomerné a necháme pomaly dusiť.
  5. Zhruba o 2 hodiny je mäsko hotové a takto pekne si pustilo šťavu. Ničím nezahusťujeme,pripraví sa to vo vlastnom tuku aj šťave.
  6. Počas dusenia ho neodokrývam a ani nemiešam, premiešam až pri konci,ked je už hotové a ešte ho chvíľu nechám na ohni a odstavím.Tak isto to môžte pripraviť aj v rúre,ale tam už doporučujem podliať aj vodou.