Karlovarské rohlíky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept pridala Cistinka . Pri odchode z varechy zmazala všetky recepty . Možno sa niekomu zíde .Recept som si zapísala do svojej písanky .

20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som si zarobila kvások z droždia , cukru, trocha múky a vlažnej vody. Medzitým som múku preosiala aj so sušeným mliekom. Zarobila som cesto .
  2. Vykysnuté som rozdelila na 16 častí. Sformovala som ich do malých bochníčkov. Nechala som ich prikryté podkysnúť .Pomocou valčeka som z bochníčka spravila ovál , ktorý bol na jednej strane hrubší. Z hrubšej strany som zrolovala rohlík.
  3. Sformované rohlíky som dala na plech. Prikryla som ich utierkou , aby ešte trochu nakysli , kým sa mi zohreje rúra .Rúru som vyhriala na 200 °C. Do rúry som vložila nádobu s horúcou vodou , aby vznikla para. Rohlíky som piekla 20 nim . Pred vložením rohlíkov do rúry som ich natrela maslom .
  4. Upečené som dala na mriežku ,aby vychladli.