Ovocný šalát
Ovocný šalát

Karibský papájový šalát fotorecept

2010 - bez fotky2010, 10. júna 2017
Karibský papájový šalát (fotorecept)
Foto: 2010

Pred par dnami tu bol pridany pekny recept https://varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-papaje-fotorecept/67739-recept.html Najpr som myslel, ze budem mudrovat, ako ho ja robim, ale ked tu moze byt 100 Zobraziť celý popisPred par dnami tu bol pridany pekny recept https://varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-papaje-fotorecept/67739-recept.html Najpr som myslel, ze budem mudrovat, ako ho ja robim, ale ked tu moze byt 100 podobnych receptov na pagace, mozu tu byt az dva na papajovy salat.

15 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Papaju osupeme, ja to robievam skrabkou na zemiaky. Vyberieme semienka a cast odlozime. Vseobecne vela ludi semienka zahodi, ale v tropoch sa pouzivaju namiesto korenia a v domacom lekarstve na deziinfekciu traviaceho traktu a zbavovanie sa parazitov. Chut je daco medzi korenim a horcicou. (Opatrne s mnozstvom.) Papaju nakrajame, ja som pouzil na hrubo mandolinu. Ja mam radsej na salat polozrelu, v Thajsku pouzivaju uplne zelenu.

    Karibský papájový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cervenu cibulu nakrajame na tenucke kruzky a rozoberieme. Chillli podla chute, ci vyberieme blanky a semienka. Koriandrova vnat je podobna - osobna preferencia, ja mam rad vela. Vytlacime stavu z jednej limetky. Tak centimeter cerstveho zazvoru osupeme a nastruhame. Pridame trosku exotickej chute: 1/3 lyzicky skorice. Vybalancujeme solou a zjemnime lyzicou kvalitneho olivoveho oleja a nakonie ochutime - okorenime lyzicou papajovych semienok

    Karibský papájový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    No a ked mame taky vyborny salat, tak som to skombinoval so slovenskou klasikou: reznom z kuracieho stehna, ale peceneho v trube. Uspech bol dobry, bolo mi poradene piect na mriezke na 200 °C, osprejovat olejom a po 10 minutach otocit.

    Karibský papájový šalát (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

terinka55
Výborné jedlo. Exotika skombinovaná s európskou klasikou, super.
marienka44
Keď je obalené kura na mriežke, neopadava počas pečenia strúhanka na dno rúry? Netreba podložiť plech, aby sprejový olej stekal do plechu a nie na dno rúry? To je moja úvaha gazdinky, ktorá musí udržiavať čistotu v pečiacej rúre. :-)
Recept odkladám, určite urobím, ak budem mať papaju.
maximamaximova
Šalát výborný, len mne akurát sa k nemu nehodí tá slovenská klasika...niežeby som niečo mala voči rezňom...k tomuto tak nejakú super rybku alebo morské potvorky ...
methi
Nieco podobne robievam s mangom. Vyborne.
2010
Dakujem vsetkym za nahliadnutie,
@Marienka44 mas uplne pravdu , nesiel som do detailov pecenia.Takze pod mriezkou na nozickach som mal na plytkom plechu papier na pecenie. Po desiatich minutach som to cele vybral von a pootacal a dal naspat dokoncit.
@Maximamaximova , ono tie vyprazane kurcata su celosvetove oblubene jedlo, aj ked som napisal ze som robil slovensku verziu... nechcelo sa mi rozpisovat ze to bola karibska verzia, nemal som naladu na trolov.
Plus som robil prvy krat pecene nie vyprazane a namiesto muky som dal struhanku tzv. francuzsku verziu.
Proti slovenskej su silno okorenene .




kucharka
Dala by som si!
Súhlasím, aj ja mám radšej v šalátoch tvrdšiu papáju. A chladenú.
A thajský šalát zo zelenej papáje je úplná chuťová jednička... aj ten by som si dala!
Pekný večer.
2010
Salat trochu pomeneny do azijskej chute pridana sojova omacka, rybacia plus cherry paradajky a natrhany salat. Namiesto reznov, pecene rybacie filety obalene v sezame.
hadik
Prečo nie sú v recepte uvedené aspoň orientačné množstvá surovín?
babidka
Robila som - vyborny!Dala som iba minimum cili aby to prezili aj pribuzni a koriander som nahradila cerstvym petrzlenom co bola mozno chyba.Ale cerstvy koriander v zime nemavam, pod snehom akosi nechce prezit ...Tie semienka z papaje ja osobne nemam rada, su skor ako stiplava redkovka alebo zerucha - ale moji chlapi si ho stedro semienkami posypali a velmi chvalili:-)
2010
@Babidka (17.1.2018 13:03)
No super, aj u nas bol na Vianoce ale z manga, nase popo slak trafil.
Asi budem skoro robit alternativu z dracieho ovocia vyzera ze ho bude neurekom.









SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia