Karí kuracie prsia s kokosovým mliekom

tinca - fotkatinca, 27. apríla 2014
Karí kuracie prsia s kokosovým mliekom
Foto: tinca

Mám rada chuť kokosového mlieka a často ho používam do jedál miesto smotany. Tento recept som si vymyslela sama, veľmi mi chutí, ale ak Zobraziť celý popisMám rada chuť kokosového mlieka a často ho používam do jedál miesto smotany. Tento recept som si vymyslela sama, veľmi mi chutí, ale ak nemáte radi kokosové mlieko, kľudne použite smotanu.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäso:
350 g
Omáčka:
2 ks
2 strúčiky
2 pl
2 pl
50 g
1/2 ČL
1-2 ČL
200 ml
časť z mäsa
2 ČL
2 ČL
2 ČL
 kúsok
 kúsok
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie prsia si pokrájame na stredne veľké kocky. Zohrejeme olej, na ktorom prsia orestujeme s tým, že ich posypeme mletou rascou, kari korením a mierne osolíme. Keď zmäknú mierne ochladíme a dierovanou lyžicou oddelíme mäso od výpeku. Oboje odložíme.

  2. 2

    V druhom kroku si pripravíme omáčku. Do hrnca si dáme trošku oleja, časť z výpeku mäsa a kúsok masla. Na tomto si orestujeme cibuľu, cesnak, zázvor a chilli papričku. Pridáme stonkový zeler a pór, tiež opražíme. Potom pridáme všetky koreniny, ktoré sú uvedene pod omáčkou a kokosové mlieko. Povaríme, kým omáčka nezhustne. RADA: Ak nemáte radi chuť kokosového mlieka môže byť aj smotana na šľahanie.

  3. 3

    Na záver pridáme premyté kapari, cukor a citrónovú šťavu, množstvo je na každého chuti. Potom pridáme orestované prsia, už len prehrejeme a posypeme koriandrovou vňaťou. Ja som si žiaľ zabudla kúpiť, tak bolo bez.

  4. 4

    Podávala som s penne, ale môžeme byť aj iná cestovina, ako príloha sa hodí aj knedľa. Dobrú chuť!

    Karí kuracie prsia s kokosovým mliekom - obrázok 4

Diskusia k receptu

svedka
Mnamka,varim casto,len viacej kari davam-podla farby- a smazim na kokosovom tuku :)
eviana
Milujem toto jedlo, ale namiesto kari korenia používam kari pastu, tá ma iné grády... veľmi chválim, krásne si navarila :)
havino
joj @tinca , takéto ja lubim, aj s kokosovým veru, ale bez kapari, tým som na chuť ešte neprišla, ani koriandru
tinca
@eviana aj ja som dala kari pastu /viď suroviny/:) ďakujem za komenty všetkým @svedka kari korenie je dosť ostré tak som dala poskromne, lebo som použila aj kari pastu,máš pravdu žiadalo sa viac,díky
tinca
@havino kľudne vynechaj aj kapari /ja ich milujem/ aj koriander, ja píšem, že som tiež nemala,ale mne tam pasuje.Je na tebe akú variantu zvolíš:)
alex37
vyzerá pruko jedlo táto tvoja špecialitka, ja tiež bez kapari, ale koriander môžem veru :-)
ampara
Výborný recept,už je uložený a ja teda môžem kapary aj koriander. Kapari pridávam aj do fašírok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia