Karí kuracie placky

Autor receptu: kristtin

Jednoduché a chutné jedlo, ktoré môžete podávať s chlebom a pivkom, hranolkami, alebo na zdravý spôsob so šalátom.

4
porcie
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na maličké kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, slnečnicové semiačka, vajíčka, kari, sójovú omáčku. Dochutíme soľou, čiernym korením a na záver pridáme 1 PL kukuričného škrobu a olivový olej, dobre premiešame.
  2. Zmes dáme odležať do chladničky minimálne na pol hodinku.
  3. Na rozpálenej teflónovej panvici ( bez oleja, alebo podľa vlastného uváženia :) vytvoríme lyžičkou placky. Opekáme z obidvoch strán. Podávame, vychutnávame ..
  4. Kari vo výdatnej miere podporuje činnosť tráviaceho traktu. Spolu so zázvorom sú tiež výborným antioxidantom s antimutagénnym a protinádorovým pôsobením. Indická medicína využíva kari aj pri liečbe chorôb zápalového charakteru, kožných ochorení, rán i podráždeniach pokožky sprevádzaných svrbením, ako i pri žalúdočných potiažach. Takže smelo do kari, je to prírodný antioxidant :)