Karí karfiol so zemiakmi, špenátom a s cícerom
Autor receptu: marosinho
8 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Očistíme si a pripravíme karfiol, ktorý povaríme 5-8 minút v slanej vode. Následne si ho odložíme aj s 300 ml vody, v ktorej sa varil. Ďalej varíme asi 10 minút zemiaky. Mne sa podarilo trochu zemiaky rozvariť, preto vyzerá jedlo trochu kašovitejšie, než by malo.
- Nakrájame si očistenú cibuľu, cesnak, zázvor a chilli a opražíme na masle a olivovom oleji. Potom pridáme všetky pripravené koreniny a pražíme až do zmäknutia. Následne pridáme karfiol s vodou a zemiaky. Varíme asi 5-10 minút.
- Medzitým si prepláchneme a umyjeme špenát a spolu s cícerom ho pridáme do jedla. Varíme kým špenát nezmäkne. Podávame s hustejším bielym jogurtom a pokvapkáme limetkovou šťavou.
|