Karí karfiol so zemiakmi, špenátom a s cícerom

marosinho - bez fotkymarosinho, 31. júla 2016
Karí karfiol so zemiakmi, špenátom a s cícerom
Foto: marosinho
8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
2 ks
5 strúčikov
2 ks
2 KL
2 KL
2 KL
3 KL
20 g čerstvý
800 g uvarený alebo z konzervy
400 g




Postup

  1. 1

    Očistíme si a pripravíme karfiol, ktorý povaríme 5-8 minút v slanej vode. Následne si ho odložíme aj s 300 ml vody, v ktorej sa varil. Ďalej varíme asi 10 minút zemiaky. Mne sa podarilo trochu zemiaky rozvariť, preto vyzerá jedlo trochu kašovitejšie, než by malo.

  2. 2

    Nakrájame si očistenú cibuľu, cesnak, zázvor a chilli a opražíme na masle a olivovom oleji. Potom pridáme všetky pripravené koreniny a pražíme až do zmäknutia. Následne pridáme karfiol s vodou a zemiaky. Varíme asi 5-10 minút.

  3. 3

    Medzitým si prepláchneme a umyjeme špenát a spolu s cícerom ho pridáme do jedla. Varíme kým špenát nezmäkne. Podávame s hustejším bielym jogurtom a pokvapkáme limetkovou šťavou.

    Karí karfiol so zemiakmi, špenátom a s cícerom - obrázok 3

Diskusia k receptu

martamm
Zaujímavý recept, cíce mäsožrúti by neboli nadšení, ale ja rada ochutnám, zasa mám ďalší recept s karfiolom do zbierky :)))))))))