Karí cícer s cuketou
Autor receptu: beata123
Chutná rýchlovka vhodná na ľahkú večeru či obed :-)
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Ak používame sušený cícer, treba ho dať deň vopred namočiť a teraz už len uvariť, ak máme cícer z konzervy, môžme rovno začať pracovať.
Očistíme a nakrájame si nadrobno cibuľu a krátko ju popražíme na oleji. Ja som použila klasický olej, ale myslím si že kokosový olej by sa tiež hodil :)
- Medzitým si pokrájame cuketu a tofu na menšie kúsky.
K cibuľke pridáme cuketu a krátko opečieme. Následne pridáme aj cícer a tofu a podlejeme vodou alebo vývarom a podusíme.
(Tofu môžeme nakrájať alebo aj rozmrviť)
- Netreba variť dlho, keďže všetky suroviny sú rýchlo hotové. Následne primiešame kyslú smotanu, odstavíme a dochutíme koreninami.
Podávame s kuskusom alebo s pečivom. Dobrú chuť!