Pečený karfiol
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak
a všetky suroviny na hummus
vložíme do mixéra a rozmixujeme
na homogénnu masu, dochutíme korením a soľou a necháme
odležať.
- Karfiol očistíme a zbavíme
ho zhrubnutej stonky.
Nakrájame ho na plátky, umyjeme
a osušíme.
- Rúru rozpálime na 180 °C.
V panvici rozohrejeme kokosový
olej, karfiolové plátky prudko z jednej
strany opečieme a poukladáme na
plech vyložený papierom na pečenie
neopečenou stranou smerom
hore. Potrieme olejom, pridáme
rascu, korenie, soľ
a 15 minút pečieme.
|