Karfiolový šalát (Cauliflower slaw)

kecemis - fotkakecemis, 18. januára 2015
Karfiolový šalát (Cauliflower slaw)
Foto: kecemis

Tento salat casto pouzivam namiesto zemiakoveho salatu. Velmi sa hodi hlavne masu k vyprazanemu, alebo pecenemu, vyborne ako priloha k masu z grilovacky. Da Zobraziť celý popisTento salat casto pouzivam namiesto zemiakoveho salatu. Velmi sa hodi hlavne masu k vyprazanemu, alebo pecenemu, vyborne ako priloha k masu z grilovacky. Da sa tiez pouzit ako priloha k hlavnemu jedlu. Tento salat je mozne robit z kapusty, kelu, vlastne to je povodny recept. Avsak nakolko kapusta zacne po case pustat vodu, zacal som pouzivat najcastejsie karfiol a obcas pre zmenu napr. brokolicu.

6-8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1/2 - 1 ks
1-2 ks čerstvá
1-3 PL čerstvý strúhaný
Dressing:
1/3-1/2 hrnček
3-4 PL
1-2 PL
1-2 PL
1-2 PL
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Karfiol som dal do food processor nasekat nadrobno. Je na Vas ako hrubo ho chcete mat. My mame radsej nadrobnejsie. Tak isto mrkvu dam nastruhat najlepsie na tenke pasiky a cibulu nakrajam na tenko a mensie kusky. Vsetko dam do misky, pridam chren. Chren si dajte podla chute, alebo ho mozete uplne vynehat. Vsetko zamiesam a urobim dressing. Zmiesam vsetky suroviny v nadobe a pridam k salatu. Podla chute dosolim a okorenim. Salat dam aspon na 30 minut do chladnicky.

    Karfiolový šalát (Cauliflower slaw) - obrázok 1

Diskusia k receptu

pusta1
@kecemis - milý Mirko, tvoje šaláty si úžasné všetky, tento nevynímajúc s fantastickým foto:-)
ako ináč, len *****
denyany
Vďaka za nápad, určite vyskúšam. Páči sa mi, že je taký variabilný.
havino
šalát sa mi pozdáva, karfiol surový nemám rada, ani na omrvinky keby bol, ja s tou kapustou, s tou sa mi to ochutenie pre nás pozdáva viac
eviana
@kecemis , ja karfiol milujem v každej forme a tento šalát sa mi fakt veľmi popačuje, klasický kapustový coleslaw mám veľmi rada a takýto karfiolový musí byť skvelý... vďaka za super inšpiráciu, obávam sa, že veľmi skoro ho ochutnám, určite dám vedieť ako chutil :) 5*
katka78
Doma ho interne voláme "kolečko" (skomolenina coleslaw). Mám ho veľmi rada v origináli, no vyskúšam aj tvoju verziu. Ja som naposledy kapustu vymenila za ľadový šalát, tiež fajn. Surový karfiol mi nevadí, tak skúsim :-)
kecemis
Daakujem vsetkym za nahliadnutie. Ak sa rozhodnete vyskusat, budem len rad. A este viac, ak date vediet, pripadne vylepsite, co pomoze aj ostatnym.
eviana
@kecemis , ja som to vedela, že toto veru budem musieť ochutnať čím skôr a že už aj rýchlo dnes prekvapilo aj mňa ;) Po inventúre chladničky som zistila, že mám všetko potrebné - mala som kúsok karfiolu a kúsok brokolice, tak som skombinovala (to sú tie zelené čiastočky viditeľné na fotke) - takže som ho hneď večer spravila, k nemu grilované kuracie prsia a dnes Ti vďačím za skvelý obed... naozaj veľmi ďakujem, bude často v mojom jedálničku, je naozaj famózny, všetkým vrelo odporúčam vyskúšať ho :)


kecemis
@izabella dakujem. @eviana , ale ze ake to prijemne rano. Dakujem velmi pekne za odozvu, od teba to tesi dvojnasob. Velmi si ma potesila.
daniela15
tak tento určite vyskúšam, zaujímalo by ma, aký je to cider ocot, môžem dať aj klasický?
kecemis
@daniela15 cider ocot, alebo tiez jablkovy cider ocot, j vyrabany z cideru, alebo jablcneho mustu pridanim bakterii a drozdia. Takto pripravena zmes sa dvakrat fermentuje. Niekedy, ked nemam zrovna cider ocot, pouzijem normalny ocot zmiesany s jablcnov stavou. Ale ono to nie jo presne to co cider ocot. Preto je lepsie pouzit normalne vyrobeny. Ma kyslu chut.
evusik
dnes som robila šalát podľa tvojho receptu a je fakt výborný :-)


evusik
Mirko ja ďakujem za perfektný recept... dúfam, že ti nebude prekážať ale pridala som ho aj na môj blog, samozrejme z odkazom na teba a tvoj recept... dobré veci treba propagovať :-)
a ospravedlňujem sa za dve fotky :-( keď som pridala jednu tak sa mi vôbec nezobrazila, pridala som druhú a odrazu tam boli obidve... technika si s nami občas robí čo chce :-)
kecemis
Evka vobec. To ja dakujem. A neospravedlnuj sa za co nemozes. Ale mozno ta technika sa tiez drzi hesla, ze opakovanie je matka mudrosti.
1x evusik
babav
@ kecemis ,vyborny recept ,len mam pripomienku( nekritizujem). Ak zamenis kapustu za inu zeleninu bude to cauliflawer,broccoli,....slaw .Cize v nazve uz by nemal byt cole ( kapusta , kel....).Nakoniec " karfiolovy salat" spravne vystihuje podstatu ,ale u nas by to nepreslo ,lebo v cole slaw musi byt hlavnou zlozkou kapusta :-).
kecemis
@babav uplne s tebou suhlasim. Nejak mi nechtiac usli suvislosti. Asi som prilis rozmyslal nad coleslaw (cole slaw). Prepac, ale az teraz som si vsimol tvoju pripomienku.
honestka
karfiol v kazdej podobe je jednou z mojich srdcoviek ale v takejto podobe som ho veru neskombinovala a preto pride na radu aj u nas.
Uz sa tesim, ze t.r. leto aj u nas bude snad priaznivejsie a coskoro;
pozdravujem dolny koiec ....
@evusik , eviana - aj vo vasom prevedeni je lakavym.
kukulienka71
@kecemis , tiež sa staviam do radu tých, čo vyskúšali. Miesto mrkvi som dala červenú papriku, ochutenie je to fakt výborné. Mali sme k zvyšku pečeného mäsa, naozaj dobrota!

jujoska
salat je fantasticky, v kazdom pripade je najlepsi ulezany, ma uplne inu chut ako cerstvy. Nemala som chren ale je zaujimave, ze na druhy den bol mierne pikantny s prichutou chrenu. Velmi pekne dakujem za tento perfektny recpt
violeta
Dnes sme mali tento šalát s domácimi hamburgermi, bolo to výborné, ďakujeme :-)
kimlo
Tak toto musim určite vyskúšat aj ja! Už len na základe tých pozitívnych komentárov...
denyany
Vynikajúci šalát, dala som síce chren z fľašky, ale aj tak super chuť!
babinka
Už som si ho raz urobila a teraz sa v tých horúcich dňoch k nemu vraciam, je to ľahké jedlo a chuti aj s opecenymi špekáčikmi ( ked už mäso musí byt ). Ďakujem za recept
morenajea
odskúšané: výborná zmena, podávané ako príloha k steakom (hotové jedlo som odfotiť nestihla, takže iba takto...)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia