Karfiolový paprikáš

Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karfiol som umyla.
  2. Rozobrala som ho na ružičky. Stred karfiolu som použila na zeleninovú polievku.
  3. Na rajnici som nechala roztopiť maslo s olejom, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.
  4. Pridala som červenú mletú papriku.
  5. Zaliala troškou teplej vody a nechala chvíľku povariť.
  6. V mlieku som vymiešala múku a cez sitko som ju vliala do základu na paprikáš a nechala chvíľku povariť, aby som vedela, či je masa dostatočne hustá.
  7. Pridala som ružičky karfiolu a nechala pomaly variť do polomäkka. Pridala som soľ s chilli, cukor, mleté čierne korenie a muškátový oriešok.
  8. Keď sa karfiol uvaril, pridala som smotanu a ešte chvíľku nechala prejsť varom. Napokon som dochutila šťavou z jedného citrónu a cukrom.
  9. Pokiaľ sa karfiol pomaly varil, pripravila som si cesto na nokerle. K múke som pridala vajce a s troškou vody som vymiešala cesto.
  10. Do vriacej vody som sádzala nokerle a keď vyplávali na vrch, vybrala som ich precedila a poliala troškou oleja.
  11. Nokerle som vložila do misy z jenského skla, dala som ich na sporák zohrievať a pripravila som si vajcia. K rozšľahaným vajciam som pridala soľ s chilli.
  12. Vajcia som naliala na nokerle a nechala chvíľku, aby sa vajcia prehriali, až potom som ich opatrne premiešala s nokerlami, aby sa nedolámali a bolo ich dobre vidieť.
  13. Hotový obed som ihneď podávala. Vrch som posypala čerstvou pažítkou. Prajem vám dobrú chuť.