Karfiolovo-hubové pyré
Karfiolovo-hubové pyré

Karfiolovo-houbové pyré s kuřecími kousky na másle

mijaita - fotkamijaita, 14. februára 2019
Karfiolovo-houbové pyré s kuřecími kousky na másle
Foto: mijaita

Velmi jemné, lahodné a lehké jídlo

2 -3
porcie

Suroviny

1/4 - 1/2 hlavičky (podľa veľkosti)
1 malá hrsť
1 ks (plátok)
1 - 2 PL
 (nahrubo drvené)




Postup

  1. 1

    Na pár hodin, nebo přes noc, namočím sušené houby. Množství odhadem. Na 1/4 většího květáku jsem namočila cca 1/2 hrnku.

  2. 2

    V osolené vodě uvařím společně karfiol s máčenýma houbama. Stačí 20 minut.

  3. 3

    Květák s houbama vyndám cedníkem do vyšší nádoby, ve které to rozmixuju na kaši. Ochutnám, event dosolím.

  4. 4

    Na rozpálené, vlnité pánvi dělám běžně, úplně na sucho, tenčí plátky kuřecích prsních řízků. Opeču z obou stran, odstavím a přidám lžíci dobrého másla. Rozpustí se, projedu v něm to opečené maso a přendám na horký talíř.

  5. 5

    Pyré lžící upravím vedle masa a vše poleju tím voňavým máslem s kuřecím výpekem a ještě posypu hrubým drceným černým pepřem, který miluju.

Diskusia k receptu

afataga
Farba pyre nevyzera vabne, ale ja viem, zafarbili to huby, chutovo to musi byt super, paci sa mi, ze si dala len sol a neprebila hubovu chut. Ak nezabudnem, skusim niekedy.
mijaita
@Angelikasch (14.2.2019 21:31)

Je to zajimave. Uz i znama mi rekla, ze se ji tohle moderni servirovani nelibi. Mne sice ano, nedelam to bezne. Ale nazor beru, samozrejme. Co je ale zajimave, soutezici, podle ktere jsem to uvarila (to pyre) i naservirovala, byla vychvalena za to naservirovani, az do nebe! :-)
Proste co clovek, to oci a nazor. Diky za tvuj prinosny komentar. A poradis, jak bys to dala na talir ty? Ta znama mi neporadila. To pry nevi :-)
angelikasch
@Mijaita (15.2.2019 09:43)

Dosť ťažko radiť, niektoré jedlá a prílohy na fotke proste vyzerajú vždy lepšie než iné. Asi by som z toho pyré na tanieri spravila menšiu a vyššiu kôpku, neroztiahla ho takto do šírky. Ale to s dobrou chuťou verím.
cesminaz
Servírovanie ako z luxnusného hotela ;-) Mne sa to celkom páči.A určite aj super chutí,raz vyskúšam.Vdaka za recept @Mijaita :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia