Karfiolovo-brokolicová pochúťka (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Podobny recept som videla na internete, trochu som si ho zmenila.
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibule som nakrajala na vacsie mesiacky a poprazila som ich na oleji.
- K cibuli som pridala na mensie ruzicky rozobraty karfiol, ktory som posolila, pokorenila a este som pridala curry korenie. Karfiol som najprv trochu poprazila, potom som ho podliala trochou vody, prikryla a chvilu dusila. Doba dusenia zavisi od toho aky tvrdy chcete mat karfiol. Ja ho mam rada, ked je vo vnutri este trochu chrumkavy.
- Ked bol karfiol uz skoro poduseny pridala som na mensie kusky pokrajanu brokolicu, premiesala a este som to vsetko chvilu dusila. Asi uz len 2-3 minuty.
- Na koniec som pridala mrazeny hrasok.
- Hrasok staci uz len premiesat, lebo ten je predvareny. Staci uz len pridat ryzove rezance a posekanu bazalku. Hotove jedlo je velmi chutne, ked sa posype v rure oprazenymi pininovymi orieskami.