Karfiolovo-brokolicová pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Podobny recept som videla na internete, trochu som si ho zmenila.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibule som nakrajala na vacsie mesiacky a poprazila som ich na oleji.
  2. K cibuli som pridala na mensie ruzicky rozobraty karfiol, ktory som posolila, pokorenila a este som pridala curry korenie. Karfiol som najprv trochu poprazila, potom som ho podliala trochou vody, prikryla a chvilu dusila. Doba dusenia zavisi od toho aky tvrdy chcete mat karfiol. Ja ho mam rada, ked je vo vnutri este trochu chrumkavy.
  3. Ked bol karfiol uz skoro poduseny pridala som na mensie kusky pokrajanu brokolicu, premiesala a este som to vsetko chvilu dusila. Asi uz len 2-3 minuty.
  4. Na koniec som pridala mrazeny hrasok.
  5. Hrasok staci uz len premiesat, lebo ten je predvareny. Staci uz len pridat ryzove rezance a posekanu bazalku. Hotove jedlo je velmi chutne, ked sa posype v rure oprazenymi pininovymi orieskami.