Karfiolové rezne s parmezánom fotorecept

pusta - fotkapusta, 6. mája 2015
Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept)
Foto: pusta

Mali sme chuť na niečo jednoduché, rýchle, ľahšie a chutné, máme radi karfiol a syry, najmä parmezán, spojila som tieto základné suroviny, na večeru Zobraziť celý popisMali sme chuť na niečo jednoduché, rýchle, ľahšie a chutné, máme radi karfiol a syry, najmä parmezán, spojila som tieto základné suroviny, na večeru boli výborné rezne.

20 minút
príprava
5+5 minút
na 90-100 °C

Suroviny

1 ks
150 g
150 - 200 ml
2 ks
3 PL
1 CL
1 zväzok
podľa chuti
1 CL
podľa chuti
na zahustenie podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
600 g
50 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Karfiol som očistila, rozobrala na ružičky, umyla, uvarila vo vriacej osolenej vode do mäkka, scedila a nechala na cedníku odkvapkať dobre z vody, zatiaľ som nastrúhala parmezán na jemnom strúhadle, uvarené ružičky som roztlačila na drobné kúsky,...

    Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...okorenila čerstvo mletým čiernym korením, muškátovým kvetom, pridala som nastrúhaný parmezán, posekanú petržlenovú vňať,...

    Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...vajcia, mlieko, premiešala spolu, pridala som múku a prášok do pečiva,....

    Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...premiešala, zahustila strúhankou...

    Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na tvárnu hmotu, nechala odležať asi 30 minút, aby sa dobre prepojili všetky chute,...

    Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...v horúcom oleji som vypražila rezne z jednej...

    Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...i z druhej strany pekne do červeno - hneda a do chrumkava,...

    Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...vypražené rezne som dala odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.

    Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som s domácou tatárskou omáčkou a varenými novými zemiakmi poliatymi rozpusteným maslom a posypanými posekanou petržlenovou vňaťou.

    Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Bola to chutná a rýchla jarná večera, ak som vás inšpirovala, poteší ma to, v tom prípade prajem Dobrú chuť :-)

    Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

redakcia
UPOZORNENIE: Vzhľadom na to, že pod receptami tejto autorky vznikajú dlhodobo hádky, urážky, osobné spory, budú všetky komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránené.
1x jarbra
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dobrý rýchly recept. @Pusta , ako robíš tatársku omáčku ?
1x kago
dagmara1
Paráda, ja ale vynechám tatárku a nahradím bielym jogurtom.
klukodvody
Šikovný recept opět hezky upravené ,znám to ,ale hvězdičky Ti jistě přidávám .@dagmara tu tatarskou nemusíš vynechávat kvůli majonéze ,pokud máš dobrý pevný jogurt selský nebo řecký tak si ji uděláš i z toho ,jen ji musíš maličko přisladit pokud je jogurt kyselejší a pokud je moc řídká ,utáhneš ji přidáním nevýrazného sýra typu Mascarpone .
1x radost
pusta1
@2010 , nie sú zhoreté, my máme radi chrumkavé a tmavšie, môžeš si spraviť kľudne svetlejšie a tak aby boli vo vnútri prepečené, také maličkosti ty však ovládaš super.
dakujem za pochvalu receptu.
pusta1
Milý @klukodvody som rada, že tento môj recept poznáš, mám tu j iné recepty na karfiolové rezne, iste ich nájdeš , ak budeš mať voľnú chvíľku, variácii a spôsobov môže byť viac.
vážim si veľmi tvoju pochvalu a tvoje hviezdičky :-)
dakujem ti veľmi pekne.
tassiedevil
pekne a chutne pripravené, trošku chrumkavejšie, to nie je na chybu...:) ja mám len otázku k tomu prášku do pečiva, či sa to bez toho nezaobíde?..:)inak 5*****
pusta1
@dagmara1 , som rada, že sa ti recept páči.
spokojne si daj k týmto rezňom jogurt, ale sú aj veľmi chutné diétnejšie verzie domácej tatarky, naozaj si môžeš vybrať podľa seba.
dakujem za pochvalu.
pusta1
Milý @tassiedevil , určite sa zaobídu rezne aj bez prášku do pečiva, dávam ho tam preto, že sú potom karfiolové rezne oveľa ľahšie a nadýchanejšie, ak nechceš, nemusíš , nie je to podmienka receptu.
veľmi si cením tvoju pochvalu i 5* a dakujem ti.
pusta1
@radox1 , nie je, to viem celkom určite :-) tam je kupovaná a riedená.
a tu zase je, aj to viem určite, lebo som ju robila ja sama, len som nepridala k tomuto receptu na karfololové rezne recept na tatarku.
---UPRAVENE REDAKCIOU---
kimlo
Je to pravda, domáca tatarka je redšia, už len preto že sa do majonézy pridáva ocot alebo citrónová šťava, a tiež tam pustí šťavu nastrúhaná uhorka a cibuľa. Urobiť z takej kopček na jedle je nemožné...
pusta1
@kimlo , ked to robíš ty, takvtedy hej, ale ja si robím vlastnú majonézu už ochutenú veľmi hustú ako knedlík, mám tu aj recept, túto už neriedim a kyslé uhorky do mojej tatarky ako aj ostatné pridávam dobre vymačkané a tesne pred podávaním zamiešam, do tatarky už citronovú šťavu nepridávam, mám ju už v ochutenej majonéze, takže kopček sa mi neroztečie.
inak toto je recept nie na tatarku, ale na karfiolové rezne, ak ti to náhodou uniklo.
radox1
robim ju tak isto ako ste uviedli v linku na topreceptoch.debata je o tom, preco ma presviedcate,ze na tomto rezni nie je kupovana,ale ta vasa-domaca.to predsa nie je ziadna hanba pouzit kupovanu,sam obcas kupujem a nehanbim sa za to.
zuzkacho
Karfiolove placky nikdy nesklamu...je to vyborne jedlo aj bez tatarky a radsej veela salatu...polnicek; rukola a pod. (inak trosku prihorene su najlepsie)
lizatko
Vsak vy ostatni si spravte bledsie, co sa zasa vzrusujete? Aj ja mam rada velmi chrumkave, vsetko, a mnohokrat si nechavam jedlo riadne priskvarit a potom to oskrabujem z panvice, milujem to. Napr. granatír a pod., rodine nalozim a ja ten spodok. Placky - rezne, zasa sa tu slovičkujete. Pustu nepoznam, ale co je vela to je vela. HADAM VY SI MOZETE SVOJE P-L-A-C-K-Y UREGULOVAT DOBLEDA, CI NIE????????
babkamt
už sa mi stalo, že v reále bol napríklad rezeň na bledo upečený. Bola som prekvapená, keď som stiahla fotky z fotoaparátu. Na skle bol rezeň tmavý. Mala som určite zlé svetlo. Jedlá z karfiolu mám rada. Pekný večer ti prajem.
marika21
Chutné jedlo. Myslím, že kto si to nazve ako chce. Bude to stále karfiol. KK5* Mne chutí takto pripravené jedlo. Každý kto pripravuje tento recept môže si upiecť aj na bledšie.
pusta1
@zuzkacho , je to tak, ako píšeš, súhlasím :-)
som rada, že sa ti môj receptík páči :-)
ten šalát s poľníčkom si viem k nemu výborne predstaviť :-)
aj z rukoly.
dakujem ti za pochvalu.
tinkam
Recept sa mi paci. Momentalne nemozem jest mliecne a mucne jedla, ale urcite v buducnosti vyskusam. Rezne/placky vyzeraju skvele-aj mne sa to pripeka inak v zavislosti na ktorej strane (v panvici) mam jedlo. Ak ma niekto "blbe" pripomienky k fotkam, nech ten recept vyskusa a vlastne fotky posle do redakcie. Take sproste komentare ma vedia dobre rozladit-najma ked to vyzera uplne super. A ci je tatarska z obchodu alebo robena doma-nie je to jedno? Nech si kazdy da taku aka mu chuti. :)
pusta1
@babkamt - milá Mirka, v poslednom čase sa to stáva aj mne často, ja fotím mobilom, zrejme je to u mňa tak preto, že sa často mení intenzita svetla podľa počasia vonku, okrem toho sa mi ináč javia fotky v programe a inak, ked sú pridané k receptu, príčinu nepoznám.
som rada, že tebe sa recept páči.
dakujem za pochvalu.
venusa
Mnam vsade, kde je karfiol. Paci sa mi to aj takto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia