Karfiolové placky

Karfiolové placky (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Jednoduchá a pomerne rýchla večera.

6-8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Karfiol som rozdelil na ruzicky a zvysok pokrajal na mensie kusky. Vsetko som dal do paraku na desat minut zmaknut. Da sa aj varit vo vode nejakych 3 az 5 minut. Podla velkosti. Nesmie byt uvareny uplne, just akurat ani makky ale ani uplne tvrdy. Po uvareni resp. upareni som ho dal do sitka odkvapkat a vychladnut.
  2. 1 pohár = 250 ml. Medzicasom som si pripravil postruhany Monterey Jack syr (plnotučný syr z kravského mlieka, pozn. red.), vajicko, oregano a paprika. Dobre som to premiesal.
  3. Po vychladnuti karfiolu som ho dal do procesoru a nasekal do velkosti ryze. Da sa aj nastruhat na vacsich slzickach struhadla. Vratil som spat do sitka a postupne som vyzmykal prebytocnu vodu a pridal k premiesanej zmesi korenin. Pridal som sol a korenie. Nakoniec som vsetko dobre premiesal.
  4. Z takto pripravenej zmesi som vyformoval placky, hrube asi 4-5 mm a dal na plech vylozeny papierom na pecenie. Vlozil som do vopred vyhriatej rury na 180 stupnov. Piekol som zhruba 15 minut (do zlatista) vybral som a otocil. Potom som piekol este asi 5 minut. Potom som posypal syrom cheddar a vlozil spat do rury na par minut kym sa syr rozpustil.
  5. A mozeme podavat. My sme to mali s pico de gallo, ale da sa, a je to tiez fajn pouzit k picu de gallo napr. kyslu smotanu. Dobru chut.