Karfiolové placky
Karfiolové placky (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Jednoduchá a pomerne rýchla večera.
6-8 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Karfiol som rozdelil na ruzicky a zvysok pokrajal na mensie kusky. Vsetko som dal do paraku na desat minut zmaknut. Da sa aj varit vo vode nejakych 3 az 5 minut. Podla velkosti. Nesmie byt uvareny uplne, just akurat ani makky ale ani uplne tvrdy. Po uvareni resp. upareni som ho dal do sitka odkvapkat a vychladnut.
- 1 pohár = 250 ml. Medzicasom som si pripravil postruhany Monterey Jack syr (plnotučný syr z kravského mlieka, pozn. red.), vajicko, oregano a paprika. Dobre som to premiesal.
- Po vychladnuti karfiolu som ho dal do procesoru a nasekal do velkosti ryze. Da sa aj nastruhat na vacsich slzickach struhadla. Vratil som spat do sitka a postupne som vyzmykal prebytocnu vodu a pridal k premiesanej zmesi korenin. Pridal som sol a korenie. Nakoniec som vsetko dobre premiesal.
- Z takto pripravenej zmesi som vyformoval placky, hrube asi 4-5 mm a dal na plech vylozeny papierom na pecenie. Vlozil som do vopred vyhriatej rury na 180 stupnov. Piekol som zhruba 15 minut (do zlatista) vybral som a otocil. Potom som piekol este asi 5 minut. Potom som posypal syrom cheddar a vlozil spat do rury na par minut kym sa syr rozpustil.
- A mozeme podavat. My sme to mali s pico de gallo, ale da sa, a je to tiez fajn pouzit k picu de gallo napr. kyslu smotanu. Dobru chut.