Karfiolové muffiny

Karfiolové muffiny
Foto: 2010
20102010, recept pridal: 18. januára 2011 10:58Ďalšie jeho recepty

Pred pol rokom som pridal recept na karfiolove fasirky teraz v ramci experimentov som ich prisposobil a spravil z nich mufiny. Vysledok posudte ....

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Karfiol dame uvarit do osolenej vody ( da sa urychlit ze sa rozoberie na mensie hlavicky). Na drobno nakrajame cibulu spenime na rozohriatom oleji a pridame na drobno nakrajany cesnak a pokracujeme zo par minut v duseni. Do misky dame uvareny karfiol ktory na hrubo roztlacime ako na pyre pridame cibulku a cesnak na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat, pridame nastruhane pekorino, preosiatu muku prasok do peciva a vajicka osolime a okorenime podla chuti.Poriadne premiesame podla toho ako je zmes riedka , zahustime struhankou .

Vsetko poriadne zmiesame a dame do vymastenych mufinovych formiciek.
Karfiolové muffiny - obrázok 2

Dame do vyhriatej rury a pecieme cca 20 minut.
Karfiolové muffiny - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

13 komentárov k receptu
  • evusik, 18. januára 2011 o 11:38
    robím karfiolové placky, robila som tvoje karfiolové fašírky a urobím aj karfiolové muffinky, pretože sa mi páčia :-)


  • marienka44, 18. januára 2011 o 11:41
    @2010 ,cim mozno nahradit syr pecorino? Ten tu u nas nedostat.


  • kopretina, 18. januára 2011 o 11:55
    Zkusím, ale karfiol nastrouhám syrový na hrubším struhadle. Nevařím ho ani na smažení ani na karbanátky, máme tak raději, zůstane křupavý.


  • remcula, 18. januára 2011 o 15:58
    To bych mohla zkusit, jen nemám tu formu na mufiny. Ale nějak to vymyslím. Člověk neví kolikrát, co vařit.


  • regina11, 18. januára 2011 o 16:44
    Vyzerá to lákavo, určite vyskúšam.


  • 2010, 18. januára 2011 o 17:36
    marienka44, Pekorino je taky lacnejsi parmezan.


  • alexola, 18. januára 2011 o 18:32
    už podľa fotky som si tipla, kto pridal recept :) tie muffiny sa na mňa usmievajú, budem ich musieť urobiť :) SUPER!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • maartina, 18. januára 2011 o 21:06
    asi dám prednosť týmto tvojim pred sladkými :), vyzerajú veľmi chutne ...koľko muffinov vyjde z toho "cesta"?


  • kuchticka, 19. januára 2011 o 05:24
    @2010 , ja som dnes robila nieco podobne. Ale tie tvoje vyzeraju perfekt. @remcula , nevadi ze nemas formu na mafiny. Jestli mas livanecnik, staci a jesli ani ten ne delej jenom placky na panvici. Davej lzici hromadky na panev a roztlac do podoby placicky a budes mit misto mafin kvetakove livanecky.


  • marienka44, 19. januára 2011 o 19:05
    Moja suseda mi obcas pozicia panvicu na dolky teflonovu. Nemusi sa drhnut po upeceni doliek, ako smaltovana. Mam si obstarat taku, i ked mam vylievanu? Zalezi, ako casto sa pouziva. Mam na tu teflonku zalusk. :-)


  • nadia56, 19. januára 2011 o 21:21
    remcula, cesto na muffiny mozes davat priamo do papierovych kosickov/drzia tvar/-tie na vianocne nepecene dobroty,ktore si ulozis na plech na pecenie, nepotrebujes formu na muffiny, ak mas obavy, daj dva kosicky, ja som tak pekavala sladke muffinky, pokial som si nekupila formu, nech sa dielo podari a pekny den vsetkym :-)


  • 2010, 19. januára 2011 o 22:43
    marienka44, dakedy je vyhodne byvat v krajine kde 90 % miestnych zien nevie piect.
    Tu som tie teflonove velke kupil za 3 EU.Ja ich ale pre istotu vzdy vytriem olejovou servitkou.


  • tizian1cat, 24. januára 2011 o 07:34
    Mam doma brokolicu, na ktorú zazerám už 3 dni( momentálne nemám chuť žiť príliš zdravo). Skúsim to s tou brokolicou, dám potom vedieť.



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist