Karfiolová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 29. januára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1,5 l
40 g
1 ks
1-2 ks
4 zrnká
1/2 KL
 štipka




Postup

  1. 1

    Do vody (v množstve podľa veľkosti karfiolu) dáme variť očistený a umytý karfiol rozobratý na ružičky, na kolieska pokrájanú mrkvu a na kocky pokrájané zemiaky.

  2. 2

    Pridáme korenie, soľ, rascu, ligurček a zvoľna varíme. Z tuku a múky urobíme zápražku, ktorou polievku zahustíme.

  3. 3

    Varíme ešte 10 – 15 minút, pridáme muškátový kvet a umytú pokrájanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia