Karfiolová polievka fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 6. apríla 2013
Karfiolová polievka (fotorecept)
Foto: babkamt

Bez polievky sa mi neráta obed . Dnes som spravila karfiolovú polievku . Zostalo mi trochu karfiolu . Bol dosť veľký . Robila som Zobraziť celý popisBez polievky sa mi neráta obed . Dnes som spravila karfiolovú polievku . Zostalo mi trochu karfiolu . Bol dosť veľký . Robila som ho na strúhanke. Tento zbytok som použila na polievku.

Suroviny

1 ks
1 plátok
2 ks
1 ČL
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Očistila som si väčšiu mrkvu (očistenú a nakrájanú nadrobno), jeden petržlen, asi 1 cm plátok zeleru a dva stredné surové zemiaky.

    Karfiolová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravenú zeleninu som si pokrájala na rovnaké kúsky. Pokrájala som aj karfiol .

    Karfiolová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca som dala 1 čl oleja a na ňom som opekala mrkvu , petržlen , zeler a zemiaky.Opraženú zeleninu som posypala múkou , osmahla som ju , stiahla som hrniec z ohňa a pridala som mletú červenú papriku. Potom som zeleninu zaliala 1,5 litra vody a pridala som aj karfiol a sušený ligurček . No a samozrejme soľ , mleté čierne korenie . Zelenina bola rýchlo uvarená . Polievku na tanieri posypem sušenou petržlenovou vňaťou . Už aby sa počasie umúdrilo aby sme mali čerstvé vňatky v záhrade.

    Karfiolová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Toľkoto zostalo po obede .

    Karfiolová polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jamarlen
čudujem sa, že vôbec niečo zostalo, možno iba preto, že si nedala petržvňať:)))
1x tinade
elysa
ja zbožňujem polievky, a táto bola tiež určite chutná...
1x sumec
mariamka
u mna je problem, ze ked vyprazam, zbytok vecsinou zjem sama vratane hlubov :) j aile uz som robila podobnu, tusim som aj mixovala, aby chlapi nespoznali :) vyzera velmi gusticozne
danielas
Dnes sme mali rovnaké chute :D Takú istú polievočku sme mali, rovnako pripravenú. Ja som robila zo zbytku karfiolu fašírky v rúre pečené. Tiež dobré.
mariamka
mila babkamt mam stastie, ze moji su polievkovi, mala som tiez taky zostatkovy karfiol a ze co s nim, bola tato tvoja cista klasika a som rada, ze som ju vyskusala, zeleninka na masle, zeler stopkaty, pochutnali sme si a dakujem :)


molekulka1
paci sa mi vas recept,pretoze som sa rozhodla zhodit 3 kilecka,a to formou -na veceru jem len polievky bez peciva,a funguje to,vdaka,Tana.
babkamt
Držím palce, nech sa tie tri nechcené kilá rýchlo stratia. Tu na Vareche sme ako jedna rodina - tykáme si, bez ohľadu na počet rokov:-) Pekný deň prajem.
mariamka
ako som slubila, mozem len doporucit, akurat zemiaky som nedavala, bola syta aj tak, vyborna je, bola :)


1x haji
mescalero68
Uvaril som presné podľa návodu,len som dal väčšie množstvo surovin a vody.Je výborná ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia