Karfiol vo svetri

dadajka - bez fotkydadajka, 22. októbra 2014
Karfiol vo svetri
Foto: dadajka

Cícerová domáca múka? Skúsila som a moja trpezlivosť nebola nekonečná. Naskytla sa otázka čo so vzniknutým produktom, niečo medzi hrubou múkou a prezlami. Ešteže Zobraziť celý popisCícerová domáca múka? Skúsila som a moja trpezlivosť nebola nekonečná. Naskytla sa otázka čo so vzniknutým produktom, niečo medzi hrubou múkou a prezlami. Ešteže pri recepte bol typ- Hrubý odpad využite ako prezle. Bolo rozhodnuté. Moja neláska ku prezlom z pečiva je vyriešená. ... a tá oriešková chuť cícera, proste mňam!

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
1 ks
1 ks (alebo sójový / kyslá smotana)




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a dáme variť do slanej vody. Varíme do chrumkava, aby sa nám s nim dalo lepšie pracovať. Medzitým v mixéri drvíme suchý cícer. Nie každý mixér je na to vhodný, ja som použila nadstavec na väčšie orechy. Konzistencia "prezle" je akurát.

  2. 2

    Karfiol zlejeme a necháme odkvapkať a vychladnúť. V miske vymiešame jogurt s kari. Pridáme soľ, č. korenie a kto chce aké bylinky, ktoré vám chuťovo zapasujú k Indii. Kľudne i chilli, či cesnak rozpučte. Fantázií sa medze nekladú.

  3. 3

    Zapneme rúru na 180 C a vyhrievame. Vychladený karfiol namáčame do jogurtového pácu a následne obaľujeme cícerovou strúhankou. Uložíme do kokosovým olejom vymazanej (keramickej, jenskej, či sklenenej) ohňovzdornej zapekacej formy aposypeme zvyšným pomletým cícerom. Pečieme a zapekáme pokiaľ povrch karfiola začne meniť farbu na karamelovú.

  4. 4

    Kokosový olej nie je podmienkou, ale dodá exotickú arómu a jeho chuť v spojení s akýmkoľvek jedlom je jedinečná. Podávajte s čerstvým šalátom, alebo pečenými zemiačkami.

Diskusia k receptu

mariamka
:)) mile, vtipne, originalne,, "obleceny karfiol" sa mi naozaj lubi, a je
aktualny na toto pocasie, navyse sa nerada paprem s jeho vyprazanim, kedze je taky "neforemny",, mozem sa spytat na ten kokosovy olej? uz chvilu patram po dobre znacke, dakujem
jarunka
Co vsetko nevymyslite. Cicerova muka a prezle cize struhanka, napadite :-)
rain333
pekný recept, obaľovať v cíceri...nebude to tvrdé? :D som neznalá, priznám sa - nepoužívam ho....
mariamka - kokosový olej za rozumnú cenu sa dá kúpiť v DM drogérií, je tam kozmetický ale aj na varenie :-)
mariamka
@rain333 diky za odpoved, praveze o tom z DMku som citala, ze byva nejaky zatuchnuty, vraj od tych svetiel
pipnat
ja používam ten z DMky s vôňou - používam ho všade, v kuchyni, na tvár, telo....ešte nikdy nebol zatuchnutý:)milujem ho:)
opicka94
mariamka skús sa pozrieť v bioobchode, tam by nemali mať nejakú vyslovene "zlú" značku :)
jozka2
Je to vynikajuci napad,lenze cicer nenamacany predom je velmi suchy,ked sa este upecie ako to vypada v konecnom efekte.nie je to velmi tvrde?
dadajka
tvrdy je a tak to mixovanie bolo zaujimave, mam vsak mixer ktory ma noze na sposob vrtulnika (take nie v jednej rovine a ohnute hore) a tym to slo, napad s namocenim nie je zly ... mozno by to slo lepsie, po opeceni nie je tvrdy lebo sa asi ciastocne rozmocil v jogurte ktory je vrstvou pod nim,
na varenie pouzivam BIO panensky kokosovy olej zn. Purity Vision, kupujem cez net, je mnam a vyhodnotila ho kolegynka ako naj za dostupnu cenu, a ta ma prehlad, uzasne je na nom len tak opeceny steak (kuraci, z panenky ....), olej z DM pouzivam na kozmeticke ucely, kupene v DM mi evokuje kozmetiku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia