Vyprážaný karfiol

Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchý rýchly obed

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Karfiol som rozobrala a veľké ružičky, umyla a dala variť v osolenej vode 2 min.
  2. Karfiol som vybrala a posypala múkou.
  3. Pripravila som cestíčko: Vajce som vymiešala so smotanou, pridala som soľ, korenie a toľko múky, aby vzniklo palacinkové cesto, napokon som nastrúhala syr a zmiešala.
  4. Do cestíčka som namočila karfiol...
  5. V malej rajničke som nechala rozohriať masť, karfiol som vložila a opiekla. Vyprážam v malej hlbokej rajničke, takto sa dobre prepečie aj z vnútra, pečie sa pomaly.
  6. Hotový karfiol som vybrala na papierom vystlanú misu a nechala masť odkvapakať.
  7. Tatársku omáčku aj majonézu si pripravujem sama. Podávala som s varenými zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť.