Karfiolové karí

Karfiol s cícerom na karí korení

Autor receptu: juvara

Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, my sme to v dnešný horúci deň jedli iba takto samotné.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravujeme v hlbšej panvici alebo woku. Na oleji osmahneme pór nakrájaný na kúsky, pridáme karfiol rozobraný na ružičky. Použila som menšiu hlávku. Pridáme všetky korenia, premiešame, podlejeme trošičkou vody a podusíme cca 5 minút. Pravá indická kuchyňa by si vyžiadala aj chilli, no muž nemá rad až tak štipľavé, kto chce si pridá na záver :)
  2. Pridáme cícer (ja plechovku zlejem do sitka a dobre vymyjem vodu, v ktorej bol zakonzervovaný) a rajčinu pokrájanú na kúsky. Podusíme ďalších 5 minút. Pridáme kokosovú smotanu, necháme ju prevrieť. Hotovo - podávame! Ozdobte vňaťkami podľa chuti - veľmi by sa hodil koriander. Karfiol nemáme radi úplne rozvarený do mäkka, ale práve len takto "tesne nesurový".