Karfiolové karí
Karfiol s cícerom na karí korení
Autor receptu: juvara
Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, my sme to v dnešný horúci deň jedli iba takto samotné.
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravujeme v hlbšej panvici alebo woku. Na oleji osmahneme pór nakrájaný na kúsky, pridáme karfiol rozobraný na ružičky. Použila som menšiu hlávku. Pridáme všetky korenia, premiešame, podlejeme trošičkou vody a podusíme cca 5 minút. Pravá indická kuchyňa by si vyžiadala aj chilli, no muž nemá rad až tak štipľavé, kto chce si pridá na záver :)
- Pridáme cícer (ja plechovku zlejem do sitka a dobre vymyjem vodu, v ktorej bol zakonzervovaný) a rajčinu pokrájanú na kúsky. Podusíme ďalších 5 minút. Pridáme kokosovú smotanu, necháme ju prevrieť. Hotovo - podávame!
Ozdobte vňaťkami podľa chuti - veľmi by sa hodil koriander.
Karfiol nemáme radi úplne rozvarený do mäkka, ale práve len takto "tesne nesurový".