Karfiol pečený ako vyprážaný

kopretina - fotkakopretina, 28. novembra 2010

Toto mne napadlo při smažení ve fritéze - i tak mi to připadalo dost tučné.

Suroviny

1




Postup

  1. 1

    Karfiol rozeberu na růžičky, operu, osolím, obalím v hladké mouce - do mikrotenového sáčku dám hladkou mouku, přidám karfiol a protřepu, potom do rozšlehaných vajíček, potom opět do mikrotenového sáčku strouhanku (mixuji čerstvé měkké rohlíky, housky apod., používám čerstvé), protřepu. Dám na pečící papír na plech, pokapu olejem a do trouby vyhřáté na 180 stupňů, 15 min., otočím a na dalších 15 min.

Diskusia k receptu

danculka
Vidíš , nikdy ma to nenapadlo a pritom podobne pečiem ,kuracie stehná horné v trojobale a jeto veľmi dobré.Dík za nápad,ukladám do KK.
alab
Tak toto sa mi paci. Uz ma to napadlo, ale neskusila som...
zornicka5
Chcem sa opýtať, či ten karfiól, keď sa dáva piecť neuvarený, sa dostatočne do mäkka prepečie?
kopretina
zornicka5 - peču na horkovzduch a je dokonale měkký - když tak ochutnej a přidej čas na pečení, ale já ho nevařila ani na smažení ve fritéze a vždy se propekl.
remcula
Určitě bude skvělý, kamarádka to tak dělá stále, je měkoučký, křehký. Horkovzduch je super, ale pokud vím, ona ho nemá. Vyzkouším!!
lorain
No toto, dcera-studentka akurat vcera sa chvalila, ze vyprazala karfiol. Hned jej posielam lahsi recept, diki.
evanaaa
Zatiaľ ma to nenapadlo, vysmážať-piecť v rúre, a treba skúsiť, nie je to tak olejom nasiaknuté a netreba stáť pri panvici pocelý čas.Ináč, ja karfiol trochu povarím, bojím sa aby nebol tvrdší, aj keď ho niekto tak má rád, no mohla yb som vyskúšať aj na surovo.
edimilka
ja mám karfiol velmi rada ale skusim takto môže to byť dobré skúsim díky
hubata
Ježišíííí .... tak toto musím vyskúšať !!! Si šikovná kvetinka, ďakujem a ukladám si tvoj recept do kuchárskej knihy.
halina
Vysmážaný karfiol milujem a ak môžem ušetriť tuk, tak to teda vyskúšam, aj s tými sáčkami je to bezva nápad, díky kopretinka ...
foska
Dnes som to skusila, dakujem tomu, kto vymyslel obalovanie v sackoch. Karfiol bol celkom dobry, skusila som alternativu surovy + bez horkovzdusnej rury. Trosinku mal tvrdsie nozicky, ale to nevadi. Sukmenovci si chvalili, ze nie je mastny, ako ked a vypraza. Nabuduce ho malinko predvarim a zapnem horuci vzduch. Dik za recept!
foska
Ach jaj, taky pekny prispevok som sem napisala a neodoslal sa :( Tak znova :) Dakujem za recept a nech panbozko do piateho kolena odmeni toho, kto vymyslel obalovanie v sackoch. Dnes som skusila alternativu surovy karfiol + rura bez horuceho vzduchu, nozicky boli malinko tvrde, ale rodina si chvalila, ze je tam malo tuku. Nabuduce asi karfiol malinko predvarim a zapnem teplovzdusnu ruru.
foska
Heheeee, tak napokon odoslalo oba prispevky. Co uz :)
3sandra3
aký výborný návod na obaľovanie,,, aj celkovo dobrý systém prípravy... zajtra si uvarím takýto karfiol




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia